This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Új védművekre és új politikára van szükség, mondta Orbán, és elment

Illustration for article titled Új védművekre és új politikára van szükség, mondta Orbán, és elment

Párizsba. A miniszterelnök szerint – nyilatkozatát az MTI közölte – az a baj, hogy a jelenlegi európai politika nem képes megvédeni az európai embereket.

Advertisement

Orbán Viktor először is együttérzését fejezte ki, aztán úgy látta, hogy a terrorizmus napról napra előretör a kontinensen. A politikai korrektség nem képes védelmet nyújtani a kegyetlen barbársággal szemben, ezért új védművekre és stabilizátorokra, új politikára van szükség. Szerencsére Magyarország elkötelezte magát az európai értékek mellett, és kiveszi a részét a küzdelemből.

A miniszterelnök ma Párizsban részt vesz a szólásszabadságért és az erőszak ellen szervezett tüntetésen. Az OTP-csoport magángépével utazik, elkíséri őt Trócsányi László igazságügyi miniszter és Hajdu János TEK-főigazgató. A HVG értesülése szerint a gép visszafelé megáll egy rövid időre Zürichben. A miniszterelnök lánya jelenleg egy svájci egyetemen tanul.

Advertisement
Advertisement

A párizsi menet délután háromkor indul, egymillió emebert várnak rá, 40 ország vezetői vesznek részt rajta.

via MTI, HVG

Share This Story

Get our newsletter