This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Új távlatok a kézműves sör előtt: a dánok húgyból csinálják

Illustration for article titled Új távlatok a kézműves sör előtt: a dánok húgyból csinálják

A Roskilde fesztivál forradalmi ötlete, hogy a látogatók vizeletét összegyűjtik, és azzal trágyáznak majd árpát. A jelszó: Pisiből pilsner!

Advertisement

Minden szempontból óriási szintet lépnek az egyik legnagyobb európai zenei fesztivál szervezői: az amúgy is környezetvédő hozzáállásáról ismert dániai Roskildében idén fémteknőkbe gyűjtik a fesztiválózók vizeletét, becslések szerint 25 ezer liternyit. Ezt egy speciális tartályba öntik, majd a közeli árpaföldek trágyázására fogják használni.

A százezer látogatót fogadó Roskilde szervezőit a környezetvédelem motiválta leginkább, mivel szakértők szerint a fesztivállátogatók által kitermelt tengernyi húgy a környezetet és a csatornarendszert is károsítja, most viszont újrahasznosítják, ráadásul a színpadok mellett is lesznek majd gyűjtőteknők, ezért akár még Paul McCartney vagy Pharrell Williams is hozzájárulhat ahhoz, hogy két év múlva már a fesztiválozók húgyával trágyázott sört ihassanak a Roskildén.

Advertisement

A nőknek pedig speciális mobil vizeletgyűjtőket osztogatnak, úgyhogy senki sem marad ki a mókából, a szombatig tartó fesztivál látogatóit hatalmas plakát figyelmezteti: “Ne pazarold el a pisidet, a farmerok sört csinálnak belőle!”

Szegény dánok azt hiszik, hogy ezzel mindenki előtt járnak, pedig a magyar fesztiválokon kapható csapolt sör már nem egyszer került gyanúba. Vajon most az egyszer mindenkit megelőztünk?

Advertisement

(via Guardian)

A fotón brit fesztiválozók söröznek Glastonburyben @AP Images

Share This Story

Get our newsletter