Felkavar√≥ felv√©tel jelenik meg a legend√°s √ļjs√°g√≠r√≥r√≥l egy friss fot√≥albumban. Uj P√©tert m√©g sosem l√°thattad ilyen f√°jdalmasan felt√°rulkoz√≥nak ‚Äď sajnos nem a sz√≥ testi √©rtelm√©ben.

Nem tudom 100 sz√°zal√©kos biztons√°ggal, de az egyik alkot√≥ elejtett megjegyz√©s√©bŇĎl arra k√∂vetkeztetek, hogy Ujt az √°ltala k√∂ztudottan b√°lv√°nyozott skandin√°v hal√°lmet√°losok egyikek√©nt szerett√©k volna megjelen√≠teni a "Magyarok" c√≠mŇĪ friss k√∂tet eg√©sz oldalas fot√≥j√°n.

A v√©geredm√©ny azonban m√©g enn√©l is sz√≠vbemarkol√≥bb lett, hal√°lmet√°losn√°l sokkal jobban hajaz ugyanis a hal√°lmet√°losok egyik gyŇĪl√∂lt ellens√©g√©re, a F√°jdalmas SzŇĪzany√°ra.

Ha azt n√©zz√ľk, az ut√≥bbi h√°rom √©vben miket kellett √°t√©lnie ‚Äď kiszor√≠tott√°k √©lete fŇĎmŇĪv√©bŇĎl (ami persze az √©n √©letemnek is a legfontosabb helye volt), vagyis az IndexbŇĎl ‚Äď, nem is csoda ez a f√°jdalmas tekintet √©s megt√∂rt fejtart√°s.

Ez arra utalhatna, hogy UP itt val√≥j√°ban J√≥b, akit √©pp most tett kegyetlen pr√≥b√°ra a teremtŇĎ. A fot√≥sok ‚Äď Krasznai Korcz J√°nos √©s Zsigmond G√°bor ‚Äď annyira nem voltak nagyleg√©nyek, hogy fek√©lyeket tegyenek r√°, megel√©gedtek a v√©rrel, ami a sz√°j√°b√≥l csorog, Uj J√≥b, gondolom, √©ppen fogmos√°s ut√°n van.

Advertisement

TetszetŇĎs k√©pmagyar√°zat lehetne, de van egy b√∂kkenŇĎje. Uj J√≥b sorsa ugyanis ‚Äď hasonl√≥an az √≥kori n√©vad√≥√©hoz ‚Äď a csap√°sok ut√°n hamarosan jobbra fordult. Megalap√≠totta a 444-et, ami r√∂vid idŇĎn bel√ľl rak√©t√°zni kezdett, mostanra irt√≥ j√≥ √©s sikeres lapp√° v√°lt, √©s minden jel arra utal, hogy siker√ľlhet neki az a brav√ļr, hogy egym√°s ut√°n k√©t saj√°t alap√≠t√°s√ļ online √ļjs√°gja is meghat√°roz√≥ legyen.

Kapisg√°lod m√°r, ki az, akinek hossz√ļ, enyh√©n hull√°mosod√≥ haja + teljes arcszŇĎrzete van, √©s k√©pes a felt√°mad√°sra? Igen, J√©zus. √Čs milyen J√©zus az, akinek v√©r folyik a sz√°j√°b√≥l? H√°t egy zombi J√©zus. Mivel azt mindenki tudja, hogy a zombik halhatatlanok, egy Zombi J√©zussal az a n√©zŇĎ is k√©pes lehet azonosulni, aki a felt√°mad√°s hihetelen te√≥ri√°j√°t nevetve veti el. (Ha J√©zus eleve zombi sz√°rmaz√°s√ļ volt, az egybŇĎl teljesen logikuss√° teszi az eg√©sz √öjsz√∂vets√©get.)

Sz√≥val ez egy nagyszerŇĪ √©s szokatlan UP-port√©, az√©rt √≠rtam r√≥la ennyit. Nemsok√°ra √≠rok kritik√°t az eg√©sz k√∂tetrŇĎl, amiben van balinoz√≥ √Āder, sz√≠vszor√≠t√≥ T√∂rŇĎcsik √©s egy rak√°s m√°s √©rdekess√©g.

Advertisement

A k√∂nyv k√©sŇĎbbi r√©sz√©bŇĎl egy√©bk√©nt kider√ľl, hogy a sz√°j√°b√≥l foly√≥ v√©r igaz√°b√≥l hal√°szl√©. Erre varrj√°l agressz√≠ven verdesŇĎ tiszai nyurgapontyot!