Illustration for article titled ​Uj Péter maga Jób vagy a zombi Jézus ezen az érzelmes fotón?

Felkavaró felvétel jelenik meg a legendás újságíróról egy friss fotóalbumban. Uj Pétert még sosem láthattad ilyen fájdalmasan feltárulkozónak – sajnos nem a szó testi értelmében.

Advertisement

Nem tudom 100 százalékos biztonsággal, de az egyik alkotó elejtett megjegyzéséből arra következtetek, hogy Ujt az általa köztudottan bálványozott skandináv halálmetálosok egyikeként szerették volna megjeleníteni a "Magyarok" című friss kötet egész oldalas fotóján.

A végeredmény azonban még ennél is szívbemarkolóbb lett, halálmetálosnál sokkal jobban hajaz ugyanis a halálmetálosok egyik gyűlölt ellenségére, a Fájdalmas Szűzanyára.

Advertisement

Ha azt nézzük, az utóbbi három évben miket kellett átélnie – kiszorították élete főművéből (ami persze az én életemnek is a legfontosabb helye volt), vagyis az Indexből –, nem is csoda ez a fájdalmas tekintet és megtört fejtartás.

Ez arra utalhatna, hogy UP itt valójában Jób, akit épp most tett kegyetlen próbára a teremtő. A fotósok – Krasznai Korcz János és Zsigmond Gábor – annyira nem voltak nagylegények, hogy fekélyeket tegyenek rá, megelégedtek a vérrel, ami a szájából csorog, Uj Jób, gondolom, éppen fogmosás után van.

Advertisement

Tetszetős képmagyarázat lehetne, de van egy bökkenője. Uj Jób sorsa ugyanis – hasonlóan az ókori névadóéhoz – a csapások után hamarosan jobbra fordult. Megalapította a 444-et, ami rövid időn belül rakétázni kezdett, mostanra irtó jó és sikeres lappá vált, és minden jel arra utal, hogy sikerülhet neki az a bravúr, hogy egymás után két saját alapítású online újságja is meghatározó legyen.

Kapisgálod már, ki az, akinek hosszú, enyhén hullámosodó haja + teljes arcszőrzete van, és képes a feltámadásra? Igen, Jézus. És milyen Jézus az, akinek vér folyik a szájából? Hát egy zombi Jézus. Mivel azt mindenki tudja, hogy a zombik halhatatlanok, egy Zombi Jézussal az a néző is képes lehet azonosulni, aki a feltámadás hihetelen teóriáját nevetve veti el. (Ha Jézus eleve zombi származású volt, az egyből teljesen logikussá teszi az egész Újszövetséget.)

Advertisement

Szóval ez egy nagyszerű és szokatlan UP-porté, azért írtam róla ennyit. Nemsokára írok kritikát az egész kötetről, amiben van balinozó Áder, szívszorító Törőcsik és egy rakás más érdekesség.

A könyv későbbi részéből egyébként kiderül, hogy a szájából folyó vér igazából halászlé. Erre varrjál agresszíven verdeső tiszai nyurgapontyot!

Share This Story

Get our newsletter