Illustration for article titled Uj Péter lenyomta Spédert, Simicskáék a csúcson

A legbefolyásossabb médiaszereplők Top 50-es listáján az élmezőny negyede már Orbán házi oligarchájához kapcsolódik.

Advertisement

A Marketing és Média évente összeállított listáján az első 11-ben található a 2. helyezett Simicska Lajos (Mahir, Hung-Ister, Publimont), a 8. közeli munkatársa és bizalmasa, Fonyó Károly (Euro AWK, Metropol), a 11. pedig ikercsillaga, Nyerges Zsolt (Advenio). De a médiapletykák ebbe a csapatba sorolják a 3. helyezett, papíron TV2-tulajdonos Simon Zsoltot is. Aki az elmúlt időszakban járt bármilyen kormányzati sajtóeseményen, az egész pontosan láthatta, hogy a TV2 nemhogy a hatalom által kedvelt tévé lett, de egyenesen kiszorította a Hír TV-t.

Illustration for article titled Uj Péter lenyomta Spédert, Simicskáék a csúcson
Advertisement

A magyar médiapiacra jellemző, hogy az ötvenes lista elejében egyáltalán nincsenek tartalomelőállítók, vagyis befolyásos szerkesztők, szerzők vagy tévésztárok az egy kakukktojás Pallagi Ferenc Bors-főszerkesztőn kívül, aki 10. Ő mondjuk a Lapcom vezetője is mellette. Utána a következő ilyen figura a 23. helyen a 444.es Uj Péter, aki egyébként egy szakállhosszal előzte meg korábbi tulajdonosát, Spéder Zoltánt.Utána a 32. helyen jön Dudás Gergely Index-főszerkesztő és a 38.-on a blikkes Murányi Marcell.

A listán jót zuhantak az ügynökségi vezetők és tulajdonosok, az ötvenes listát itt, az mmonline fb-oldalán lehet böngészni.

Share This Story

Get our newsletter