A legbefoly√°sossabb m√©diaszereplŇĎk Top 50-es list√°j√°n az √©lmezŇĎny negyede m√°r Orb√°n h√°zi oligarch√°j√°hoz kapcsol√≥dik.

A Marketing √©s M√©dia √©vente √∂ssze√°ll√≠tott list√°j√°n az elsŇĎ 11-ben tal√°lhat√≥ a 2. helyezett Simicska Lajos (Mahir, Hung-Ister, Publimont), a 8. k√∂zeli munkat√°rsa √©s bizalmasa, Fony√≥ K√°roly (Euro AWK, Metropol), a 11. pedig ikercsillaga, Nyerges Zsolt (Advenio). De a m√©diapletyk√°k ebbe a csapatba sorolj√°k a 3. helyezett, pap√≠ron TV2-tulajdonos Simon Zsoltot is. Aki az elm√ļlt idŇĎszakban j√°rt b√°rmilyen korm√°nyzati sajt√≥esem√©nyen, az eg√©sz pontosan l√°thatta, hogy a TV2 nemhogy a hatalom √°ltal kedvelt t√©v√© lett, de egyenesen kiszor√≠totta a H√≠r TV-t.

A magyar m√©diapiacra jellemzŇĎ, hogy az √∂tvenes lista elej√©ben egy√°ltal√°n nincsenek tartalomelŇĎ√°ll√≠t√≥k, vagyis befoly√°sos szerkesztŇĎk, szerzŇĎk vagy t√©v√©szt√°rok az egy kakukktoj√°s Pallagi Ferenc Bors-fŇĎszerkesztŇĎn k√≠v√ľl, aki 10. Ňź mondjuk a Lapcom vezetŇĎje is mellette. Ut√°na a k√∂vetkezŇĎ ilyen figura a 23. helyen a 444.es Uj P√©ter, aki egy√©bk√©nt egy szak√°llhosszal elŇĎzte meg kor√°bbi tulajdonos√°t, Sp√©der Zolt√°nt.Ut√°na a 32. helyen j√∂n Dud√°s Gergely Index-fŇĎszerkesztŇĎ √©s a 38.-on a blikkes Mur√°nyi Marcell.

Advertisement

A list√°n j√≥t zuhantak az √ľgyn√∂ks√©gi vezetŇĎk √©s tulajdonosok, az √∂tvenes list√°t itt, az mmonline fb-oldal√°n lehet b√∂ng√©szni.