Endlösungot, vagyis végső megoldást javasolt a liberálisnak hitt szerző. Apple-zsoldos egykori beosztottja nem hagyta szó nélkül az Appleblogon.

Pörgős álpublicisztikában támadt rá az Apple-rajongó jehovistákra a 444 főszerkesztője. Én sejtem, hogy mi válthatta ki a dührohamot, mármint azon a cáfolhatatlan tényen felül, hogy az igazi Apple-buzi sokkal rosszabb egy "tudod, mi rohad a beledben, te gyilkos?"-típusú vegetáriánus hittérítőnél is. Uj Pétert szerintem az inspirálta a köpködésre, hogy majd két hét késéssel hozzám hasonlóan ő is ma látta először a sokkoló felvételt, amin Friderikusz Sándor beszélget az Appleblog két szerzőjével arról, hogy Steve Jobs az új Jézus Krisztus, csak egyelőre nem támadt föl. Be is illesztette a cikkébe.

Advertisement

De a sztori nem állt meg itt, Magyarósi Gépember a Városban Csaba ugyanis - lemásolva az Uj Péterrel nemrég vívott csörténket - "vicces" válaszpublicisztikában küldte el Ujt a DOS-ba.

Uj Péter tételmondatai:

- nemzeti kultúránk, hagyományaink, nyelvünk és szellemi épségünk védelmében igenis szükség van az általában csak “Apple-rajongókként” emlegetett közveszélyes vallási fanatikus csoport társadalmi befolyásának adminisztratív korlátozására.

- Gátat kell vetnünk ennek az ördögien gonosz ragálynak, a huszonegyedik század pestisének, amely egészséges, tisztességes magyar fiatalokat változtat át vérben forgó tekintetű, agyhalott marketingzombikká.

- Az apple-ista vallás fanatikusai a legváratlanabb helyzetekben, álmukból fölköltve, napi 24 órában kifinomult ízlésű emberek és módfelett kreatívok, másként gondolkodók, megannyi kis zseni, igazán különleges, eredeti ember, aki egyszerre lép, egyszerre örül, egyszerre vásárol és éppen azt, amit mondanak neki. Mindannyian egyéniségek vagytok. Mindannyian kitűntök a tömegből. Egyemberként. A kiválasztott nép.

- Jöjjön a Samsung, jöjjön az LG, jöjjön a Huawei, a ZTE, a Haladás, bármi, csak a marketingzombik terrorja vesszen végre már!

- Ki kell közösíteni, meg kell bélyegezni a szellemi kútmérgezőket. Ez mindannyiunk közös érdeke. A tisztességes, a társadalomba beilleszkedni vágyó Apple-felhasználóké és magyaroké egyaránt.

Advertisement

Magyarósi Csaba tételmondatai:

- Csak nem azért esett neki a korábban jó tollú, de mára saját frusztrációjában fulladozó szerző a közösségünknek, mert titokban maga is Apple-felhasználó?

- Korábban is nehéz volt szeretni a 444 konok konformizmusát, suta simulékonyságát, de mostantól lehetetlen. Ki hatalmazta fel őket arra, hogy bárkiről ítéletet mondjanak? Hogy telehazudják a világot frusztrációjukból eredő dühös vagdalkozásukkal? Milyen társadalmi egyeztetés áll mögöttük, és leginkább: ki támogatja őket? Kihez megy Uj Péter a nokiásdobozokért, egy ilyen cikk után?

- Hát nincsenek az Apple-felhasználóknak szemei? Nem ugyan azon táppal él, ugyanazon fegyverekkel sebesíttetik, azon kóroknak alá vetve, azon óvszerektől gyógyulva, ugyanazon tél- s nyártól hűvítve-hevítve? Ha megszúrtok, nem vérzünk-e, ha csiklandotok, nem nevetünk-e?

- Bosszút állunk. Nincs már messze ez a nap.

- Mert akkor már nincs se Isten, se külső hatalom, se annyi pénz, ami megvédené ezt a mindent tagadó bagázst. Kiálltunk a fénybe, és büszkén mondjuk férfitársaságban egymás kezét fogva, egymást ölelgetve, egymás illatát beszippantva, farába markolva, fülébe nyalva:

TA-KA-ROD-JA-TOK!

Én egész életemben csak röhögtem az Apple-bohócokon, és a riasztó zombisereg miatt azt képzeltem, hogy a gyár termékei egyszerű, túlárazott szarok. Aztán a csajom vett Ipadet és itt, az új munkahelyemen Macbook lett a munkagépem. Így most már, pár hónap elteltével tudom, mi az igazság. Az Apple cuccai sokkal szebbek, használni sokkal jobb őket, ha ingyen kaptad őket, de ha leöntöd őket energiatallal, pont úgy viselkednek, mint bármelyik szar PC.

Share This Story

Get our newsletter