This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Új, felesleges hidat építenek a Dunára, ki nem találod, miért

Illustration for article titled Új, felesleges hidat építenek a Dunára, ki nem találod, miért

Kalocsánál épül, hogy minél több Bács-Kiskun megyei vehessen részt a Paks 2 építkezésén. Most jelentette be Lázár János.

Advertisement

Kalocsától 27 kilométerre délre található a Szent László híd. Ha valaki a gyakorlatban szeretné átélni, hogy mit jelentenek a “tökéletesen értelmetlen beruházás” és az “ennek a létét csakis a lenyúlás magyarázza” kifejezések, érdemes ellátogatnia ide, Szekszárd közelébe, és felmenni a hídra. Ahol bármikor le lehet átszani egy nyugodt kanasztapartit a belső az egyetlen sávban anélkül, hogy átmenne rajtunk egy autó. Ami olyan, mint azok a külvárosi és falusi utcák, ahol a gyerekek délután nyugodtan tengóznak az út közepén.

Nem is csoda, hiszen a Duna-Tisza-közi oldalon lényegében nincsen semmi, amiért bárki odamenne. Mármint az igencsak elszórtan elhelyezkedő kisebb településeken és a néptelen síkságon kívül. Lakosok híján pedig túl sokan jönni sem képesek kelet felől. Kalocsánál pontosan ugyanez a helyzet, annyit kivéve, hogy itt legalább maga Kalocsa ott van, míg a Szent László híd Bács megyei oldalán konkrétan a nagy büdös semmi található. De Kalocsa törpeváros 16 ezer lakossal.

Advertisement

A friss bejelentés szerint a híd azért megépül. Az Index tudósítása szerint:

A paksi beruházásról tárgyalt szerdai ülésén a kormány, és úgy döntött, Paks2 építésével párhuzamosan új hidat épít a Dunán Kalocsánál - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo-tájékoztatón. A híd azért kell, hogy a beruházásban részt tudjanak venni minél hatékonyabban a Bács-Kiskun megyében élők, onnan érkezők is.

Advertisement

Hogy egy hosszú, de véges ideig tartó projekt miatt odaépítsenek még egy felesleges hidat a másik mellé, olyan, mintha Kőröshegynél heccből felhúznának még egy völgyhidat.

Share This Story

Get our newsletter