This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ugye te is szálirányba fésülöd a húscsíkokat a hamburgerhúsban?

Elképesztő blogposzt jelent meg a Bittera-Molnár B.-házaspártól: soha nem látott részletességgel leírják, hogyan készül a tökéletes hamburger.

Advertisement

Tök függetlenül attól, hogy az ember szeretne-e egyáltalán hamburgert sütni, lenyűgöző olvasmány a "Missziós burger". A "misszóst" úgy értelmeztem a címben, hogy Molnár B.-ék a misszionáriusok, akik elhozzák az Igét közénk, akik még mindig kézzel (sic!!!) gyúrjuk a húspogácsát úgy, hogy a húszálak össze-vissza állnak és összenyomódnak!

Én, férfiasan bevallom, hallottam olyan emberről, igaz csak áttételesen, aki sima bolti sajtot rakott rá, nem pedig Heston Blumenthal-féle manzanilla-infúzióval olvadékonyságfokozott sajtot. Meg egy olyat, aki azóta börtönben ül, aki ketchupot nyomott, nem pedig paradicsomvizet és kapris aiolit.

Advertisement

De ne törődjünk az ilyen fura alakokkal, olyan emberek is vannak, akik óriási betonfák erdeje által tartott fantáziastadiont építenek a kiskertjük végébe. A poszt fantasztikus, a kérdés minden elképzelhető aspektusát végigjárja és megmutatja, hogyan oldaják meg a legnagyobbak. Ha egy-két részletmegoldást átveszel, az is jó, ha csak tátott szájjal elolvasod és maradsz az a taplónyelvű, aki voltál, az is jó. Én olyan mélyről érkezem, hogy még a marhavesefaggyút is csak egy Molnár B.-poszt hatására kezdtem el használni. És nem bántam meg!

Share This Story

Get our newsletter