Illustration for article titled Ugye ma már nem lesz több meglepetés?

Szép-szép, hogy a szimpatikus kiscsapatok eddig nagyot mennek a vébén, de mondjuk mi lenne, ha szombaton kivételesen egyikük se ugrálna?

Advertisement

Na nem mintha az olaszokat annyira kellene sajnálni, pláne a spanyolokat, de azért abba is gondoljunk bele, örülnénk-e egy Costa Rica - Chile döntőnek? Vagy egy Kolumbia - Mexikónak? Ugye, hogy ez túlzás lenne. Szóval ma tehet egy lépést a világ a rend helyreállítása felé.

Argentína - Irán délután hattól. Az argentinok egyáltalán nem voltak meggyőzőek Bosznia-Hercegovina ellen, na de azt még róluk is nehéz elképzelni, hogy a mezőny talán leggyengébb csapatát ne tudnák valahogy legyűrni. Mondjuk jót nevetnék, ha mégse sikerülne, de erre kevés az esély.

Advertisement

Németország - Ghána este kilenckor (és NEM éjfélkor, ahogy először írtam!). Ghána balszerencsével kapott ki az amerikaiaktól, a németek pedig agyonverték Portugáliát. Nagyon téved azonban, aki ebből azt szűri le, hogy Joachim Löw csapata gálázni fog ma este, mert baromi nehéz meccs lesz. A ghánaiak sokkal jobbak, mint a széteső Kamerun vagy Nigéria, a németeknek pedig nem lehet még egy olyan könnyű meccsük. Persze azért remélem, hogy behúzzák ezt is.

Nigéria - Bosznia-Hercegovina éjféltől. Na ez már nehezebb egyenlet, bár ha Nigéria ott folytatja, ahol Irán ellen abbahagyta, akkor nem lehet kérdés a bosnyákok győzelme. Én ennek örülnék is, amúgy is ráférne már Európára egy kis siker, szegény bosnyákoknak meg nem sok okuk volt örülni az elmúlt két évtizedben. És még a csapatuk se rossz.

Share This Story

Get our newsletter