Úgy tűnik, szép lassan vége a napnak

Illustration for article titled Úgy tűnik, szép lassan vége a napnak

Csak kevesen maradtak a Fidesz-székháznál, a tüntetők túlnyomó többsége már hazament.

Advertisement

Boros András is elhagyta már a helyszínt, de előtte még belefutott az Egységfront pár aktivistájába: a szervezet szerint az alaptörvény érvénytelen, és valamennyi parlamenti párt hibás abban, hogy asszisztált ehhez. Nem tudni, mennyire talált értő fülekre a felhívásuk.

A rendőrség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt mondta, hogy nem vettek őrizetbe senkit, és garantálják a közrendet, közbiztonságot. A BRFK úgy fogalmazott a történtekről: "A Lendvay utcai Fidesz-székházhoz érkező demonstrálók közül néhány, arcát sállal, csuklyával takaró ember megrongálta a székház két nyílászáróját. Az ingatlan kerítését bedöntötték, felmásztak az erkélyre. A rendőrség felszólítására a csoport elhagyta az ingatlan területét. A Készenléti Rendőrség a személy- és vagyonbiztonság védelmében kettős sorfalban felállt az épület elé. A rendőrség és a tüntetés résztvevői között konfliktus nem alakult ki."

Advertisement

Ha még valami fontos történik, igyekszünk beszámolni róla, de a jelek szerint a kissé eldurvult tüntetés mára véget ért.

Illustration for article titled Úgy tűnik, szép lassan vége a napnak
Advertisement

UPDATE: Tudósítónk hazafelé még beleütközött jó pár készenlétisbe, akik a Kossuth teret biztosítják, noha nincs ott egyetlen tüntető sem.

Share This Story

Get our newsletter