Úgy néz ki, tényleg megbukott Gattyán György Andrássy úti luxusáruháza

Illustration for article titled Úgy néz ki, tényleg megbukott Gattyán György Andrássy úti luxusáruháza

Egy ideje terjedt már a hír az interneten, hogy bezárják az Il Bacio di Stilét, most meg a Napi.hu jól meg is írta. Mondjuk nekem az is új, hogy a luxusáruház 4. szintjén áprilisban – nagy dérrel-dúrral – nyitott csodaétterem sem működik vagy fél éve. Hát ennyit a milliárdosok álmairól!

Advertisement

Merthogy a netes szexből Magyarország leggazdagabb emberévé lett Gattyán Györgynek úgymond élete vágya volt, hogy kitörjön a pornóskatulyából és ilyen luxusizékkel kerüljön bele egy másikba, ami szebben és tiszteletre méltóbban néz ki. Ez most nemigen fog sikerülni.

Advertisement

A Napi.hu szerint az áruház január végén be is zárhat, és a dolgozók jó részét is elküldik. Ennek ellentmondó információkról is tud azonban az újság, melyek szerint az év végi brutális árleszállítások után várják a tavaszi-nyári kollekciót. Nem erősítette meg az alaphírt Nemes Tamás, a Gattyán-birodalmat összefogó Docler Holding kommunikációs vezetője sem. Ezzel együtt a Napi.hu a Pesti Srácok egy korábbi írására utalva megjegyzi:

A Gattyán György legjövedelmezőbb vállalkozásának tartott WebMindLicenses Kft.-t mintegy két és fél éve vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, sőt, a cég és tulajdonosának vagyonát adóhivatali inkasszó terheli. Ennek mértéke értesüléseink szerint már meghaladta az 50 milliárd forintot. Az il Bacio is komoly veszteséget halmozott fel. A luxusáruház 2013-ban 2,15 milliárdos veszteséggel zárt, a tavalyi mérleg még nem készült el.

Advertisement

Gattyán György egyébként korábban céges érdekeltségei nem kis részét átvitte Luxemburgba – nemcsak papíron, a munkatársak közül is költöztek többen –, ő maga pedig gyakorlatilag Los Angelesben él. Ott is vannak tervei az élettel: mint írtunk róla, filmeket is készít.

Share This Story

Get our newsletter