This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Úgy néz ki, Áder János mérges lett, de ez még nem jelent semmit

Illustration for article titled Úgy néz ki, Áder János mérges lett, de ez még nem jelent semmit

Szokatlan üzenetváltásra kaptam fel a fejemet, de az is lehet, hogy nincs benne extraság.

Advertisement

De most már így kíváncsi lettem.

Az történt, hogy tegnap olyat nyilatkozott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, hogy levélben fordulnak Áder Jánoshoz, hogy ne engedjen a bankok nyomásgyakorlásának, és írja alá szépen minden idők egyik legdemagógabb törvényét, az elszámoltatásost.

Advertisement

Erre ma Áder János reagált, dettó levélben, ilyeneket írt:

Eleget téve az Alaptörvényben rám rótt jogoknak és kötelezettségeknek, a devizahiteleket érintő törvény aláírásáról is a rendelkezésemre álló alkotmányos határidőn belül, alapos vizsgálatot követően hozom meg a döntésemet.

Advertisement

Illetve hozzátette:

Ha száz kifogástalan törvényt kapok az Országgyűléstől, mind a százat alá fogom írni, ha pedig száz rosszat, hibásat, mind a százat vissza fogom küldeni. Tisztségemből adódó felelősségem, hogy döntésemet semmilyen más szempont, vélemény, kérés vagy felszólítás – érkezzen az bárhonnan is – ne befolyásolhassa.

Advertisement

Az Országgyűlés szeptember 24-én fogadta el a jogszabályt. A Köztárasági Elnöki Hivatal azt mondta az MTI-nek, hogy szeptember 29-én érkezett meg a hivatalhoz a jogszabály, és az aláírására öt napja van a köztársasági elnöknek, a határidő október 4-én jár le.

Az nyilvánvaló, hogy Áder János nemcsak a bankok állítólagos nyomásgyakorlása miatt lett mérges, hanem a Rogán-nyilatkozat is felkúrta, de ez önmagában még nem jelent semmit. Sőt még az sem jelent sokat, ha Áder nem írja alá a törvényt, nem szokás az ilyesmit érdemben módosítani. Egy ilyen összefeszülés ezzel együtt látványos lenne.

Advertisement

Persze az is lehet, hogy túlkombinálom az egészet. Mindegy, hamarosan kiderül!

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Share This Story

Get our newsletter