Illustration for article titled Úgy néz ki, Áder János mérges lett, de ez még nem jelent semmit

Szokatlan üzenetváltásra kaptam fel a fejemet, de az is lehet, hogy nincs benne extraság.

Advertisement

De most már így kíváncsi lettem.

Az történt, hogy tegnap olyat nyilatkozott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, hogy levélben fordulnak Áder Jánoshoz, hogy ne engedjen a bankok nyomásgyakorlásának, és írja alá szépen minden idők egyik legdemagógabb törvényét, az elszámoltatásost.

Advertisement

Erre ma Áder János reagált, dettó levélben, ilyeneket írt:

Eleget téve az Alaptörvényben rám rótt jogoknak és kötelezettségeknek, a devizahiteleket érintő törvény aláírásáról is a rendelkezésemre álló alkotmányos határidőn belül, alapos vizsgálatot követően hozom meg a döntésemet.

Advertisement

Illetve hozzátette:

Ha száz kifogástalan törvényt kapok az Országgyűléstől, mind a százat alá fogom írni, ha pedig száz rosszat, hibásat, mind a százat vissza fogom küldeni. Tisztségemből adódó felelősségem, hogy döntésemet semmilyen más szempont, vélemény, kérés vagy felszólítás – érkezzen az bárhonnan is – ne befolyásolhassa.

Advertisement

Az Országgyűlés szeptember 24-én fogadta el a jogszabályt. A Köztárasági Elnöki Hivatal azt mondta az MTI-nek, hogy szeptember 29-én érkezett meg a hivatalhoz a jogszabály, és az aláírására öt napja van a köztársasági elnöknek, a határidő október 4-én jár le.

Az nyilvánvaló, hogy Áder János nemcsak a bankok állítólagos nyomásgyakorlása miatt lett mérges, hanem a Rogán-nyilatkozat is felkúrta, de ez önmagában még nem jelent semmit. Sőt még az sem jelent sokat, ha Áder nem írja alá a törvényt, nem szokás az ilyesmit érdemben módosítani. Egy ilyen összefeszülés ezzel együtt látványos lenne.

Advertisement

Persze az is lehet, hogy túlkombinálom az egészet. Mindegy, hamarosan kiderül!

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Share This Story

Get our newsletter