This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Úgy látszik, mégsem annyira liberális ez a város

Illustration for article titled Úgy látszik, mégsem annyira liberális ez a város

Orbán Viktor a következő négy évben naggyá teszi Magyarországot – ezt ő maga mondta a fideszes eredményvárón. Eközben persze többesszámot használt. A címben látható állítást viszont nem ő tette, hanem Tarlós István, az újraválasztott főpolgármester.

Advertisement

A Miniszterelnök Úr azt is mondta, hogy értékelni és elemezni holnap kell, szerintem én is megfogadom ezt a tanácsot. Csak annyit emelnék még ki az Orbán Viktor-i szavak közül, hogy szerinte a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség vesztett, Magyarország pedig győzött, miközben Budapest a nemzet fővárosává nemesült az elmúlt években. Ja, és megemlítette azt is, hogy 17 kerületet nyert a Fidesz, vagyis több mint kétharmada van a fővárosban. Ez így nem egészen pontos, hiszen a közgyűlésben jelen állás szerint 20 mandátuma lesz a pártnak, a szanaszét szabdalt ellenzéknek meg 13.

Orbán Viktor egyébként holnap a parlamentben napirend előtt beszélni fog, ott azért minden bizonnyal sokkal több konkrétum hangzik maj el. Három megnyert választás után – és azt is figyelembe véve, hogy a következő csak három és fél év múlva esedékes – könnyen előfordulhat, hogy történik valami érdemleges a nagypolitikában.

Advertisement

Majd elfelejtettem: a Főpolgármester Úr és a Miniszterelnök Úr mellett nemcsak Rogán Antal, Kövér László és Harrach Péter tűnt fel a pódiumon, hanem Magyarország Ifjú Külügyminisztere is. Minden és mindenki a helyén, ahogy mondani szokás.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Share This Story

Get our newsletter