This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tyler Durden több százezer éve mozgatja a szálakat

Illustration for article titled Tyler Durden több százezer éve mozgatja a szálakat

Erről a Harcosok klubja írója, Chuck Palahniuk beszélt a Maximnak. A kultikus regénynek és filmnek nemsokára képregényként jelenik meg a folytatása, csomó különböző borító készül hozzá, még szagos könyvjelzőket is kapnak a vásárlók.

Advertisement

Ezek voltak a legérdekesebb gondolatok a maximos interjúban:

  • Ő maga sem tudja már, pontosan hány különböző borítója lesz a kötetnek, de elég sok. Egyes könyvesboltok, bolthálózatok is szeretnének saját borítót, ahogy a Comic Con nevű geekfesztivál is jelezte az igényét spéci fedőlapokra. A legfanatikusabb rajongók nyilván meg akarják majd szerezni az összes változatot.
  • A képregényes forma jó, mert csapatban lehet dolgozni, ami izgalmasabb, mint a magányos munka. Ráadásul az illusztrátor sok olyan dolgot bele tud vinni a történetbe, amit aztán nem kell külön leírni, megfogalmazni. Ez lehetővé teszi, hogy új, vicces narratív eszközökkel éljenek.
  • Ezekre példa a kötetekhez járó kaparós-szagos könyvjelző is. Minden részhez jár egy ilyen, amin a rész domináns szagát lehet majd érezni. Az első rózsás lesz, később kellemetlenebb szagok is jönnek.
  • A képregényes forma legnagyobb hátránya, hogy minden lapozás után gyakorlatilag két teljes oldalt lát az olvasó, mielőtt folytatná a sztorit. Így a váratlan fordulatokat csak bizonyos ritmusban lehet bemutatni, úgy, hogy azok a bal felső sarokba kerüljenek, különben előbb észreveszik az emberek, minth ogy a történet eljutna odáig.
  • A Harcosok klubjában a fiú szemszögéből láthattuk az apák kudarcát, Palahniuk szerint úgy fair, ha most ugyanezt a másik oldalról is látjuk.
  • Rengeteg visszatekintés lesz. Tyler ugyanis nemcsak egy ember alteregója, hanem már több százezer éve létezik és munkálkodik a történelem alakításán.
  • Palahniuk szerkesztői a folytatás ellen voltak, de mivel a jogok nem nála vannak, ezért akár mást is felkérhettek volna a következő rész megírására. Ezt nem akarta.
  • A képregényes forma egyfajta védekezés is, a film és a könyv is annyira kultikus, hogy Palahniuk inkább egy teljesen más médiumot választott, amit nehezebb összehasonlítgatni az eddigiekkel.
  • Néhány csatorna már próbálta megvenni a második rész jogait, de egyelőre nem biztos a mozgóképes változat, igazából mindenki kivár, hogyan fog elsülni a képregény.
  • Palahniuk megemlíti a potenciális harmadik részt is, de csak mint elvi lehetőséget, határozottan kijelenti, hogy nem célozgat semmire.
Advertisement

via Maxim

Share This Story

Get our newsletter