Illustration for article titled Twitelni kezdett Obama

3 óra alatt 800 ezren követték be. Az első posztja lazázós, azzal nyitott, hogy “Helló Twitter! Itt Barack. De tényleg.” Új divatot is teremtett egyből: nyafogni kell azon, hogy még nem követett be Obama.

Apa, férj, és az Egyesült Államok 44. elnöke

Így definiálja magát Barack Obama, aki saját maga által kezelt Twitter-accountot indított. Eddig 65 embert követett be, vagyis vegyesen embereket, akik mind a kormánya tagjai, illetve kormányszerveket. És négy chicagói major sport-csapatot is. A Cubs basebellcsapatát nem, de ez érthető, hiszen ő híres White Sox-drukker. Azt viszont azonnal kiszúrták az amerikai sportlapok, hogy elfelejtette bekövetni Chicago női kosárcsapatát, a Skyt.

Advertisement

A Cubs is kiszúrta a dolgot és azonnal vissza is vágtak:

Illustration for article titled Twitelni kezdett Obama
Advertisement

Úgy tűnik, hogy az új divat azon nyafogni, hogy engem se követ az a szemét Obama, hiszen a Chicago Sky közösségimédia-menedzsere sem tartotta magában a keserűségét:

Illustration for article titled Twitelni kezdett Obama
Advertisement

Obama eddig is aktív volt persze a Twitteren, a Fehér Ház accountján, illetve van neki egy @BarackObama nevűje is, de ott nem ő írja a bejegyzések túlnyomó részét. Ennek a @POTUS nevűnek - ez a President of the United States rövidítése - az a lényege, hogy amit itt látsz, az garantáltan saját kezúleg az elnöktől származik.

Share This Story

Get our newsletter