Ez egy el√©g k√ľl√∂n√∂s mikrot√∂rt√©net a Blikkben, √©s igaz√°b√≥l csak az√©rt emelem be hozz√°nk, mert eddig egy√°ltal√°n nem tudtam, hogy a k√∂zteresek √°ltal szab√°lytalan parkol√°s√©rt meg hasonl√≥k√©rt elsz√°ll√≠tott aut√≥k a bont√≥ban is kik√∂thetnek, ha nem mentek √©rt√ľk idej√©ben.

A Bp. 3. ker√ľleti Istv√°n (56) term√©szetesen nem szab√°lytalanul parkolt (ezt hat√°rozottan √°ll√≠tja ŇĎ maga), a k√∂zter√ľletesek azonban √ļgy √≠t√©lt√©k meg, hogy igen (a k√∂zter√ľletesekn√©l csak egy emberfajta gonoszabb, a k√©zilabda-j√°t√©kvezetŇĎ, de errŇĎl k√©sŇĎbb), √©s k√©rlelhetetlen√ľl elvitt√©k a (800 000 forintot √©rŇĎ) Renault-t (mint az Istv√°n felv√©tel√©n is l√°that√≥).

InnentŇĎl kezdŇĎd√∂tt a huzavona. Ha j√≥l √©rtem, Istv√°n nem akart p√©nzb√≠rs√°got fizetni (hogy mennyit kellett volna, nem tudni), hanem harcba bocs√°tkozott, azt√°n (a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ k√∂zbeesŇĎ st√°ci√≥k idŇĎ- √©s t√©nybeli milyens√©g√©re nem der√ľl f√©ny) egyszer csak megtudta, hogy a szeretett j√°rmŇĪ nincs t√∂bb√©. Ugyanis:

A j√°rmŇĪveket kijel√∂lt t√°rol√≥ban kell elhelyezni, ami ut√°n az aut√≥ rendsz√°ma feltŇĪnik a fel√ľgyelet honlapj√°n. Ezut√°n felsz√≥l√≠t√°st k√ľld a fel√ľgyelet a fizet√©s teljes√≠t√©s√©rŇĎl, a j√°rmŇĪ √°tv√©tel√©rŇĎl, valamint arr√≥l, hogy a kocsi ak√°r √©rt√©kes√≠t√©sre is ker√ľlhet. Ha a j√°rmŇĪvek nem √©rt√©kes√≠thetŇĎek, akkor egy bont√≥ veszi kezel√©sbe ŇĎket ‚Äď ahogy az Istv√°n Renaultj√°val is t√∂rt√©nt.

Advertisement

Csak annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy legyetek észnél!

Fotó: István/Blikk