Tűzzel-vassal harcolt autójáért István (56)!

Ez egy elég különös mikrotörténet a Blikkben, és igazából csak azért emelem be hozzánk, mert eddig egyáltalán nem tudtam, hogy a közteresek által szabálytalan parkolásért meg hasonlókért elszállított autók a bontóban is kiköthetnek, ha nem mentek értük idejében.

A Bp. 3. kerületi István (56) természetesen nem szabálytalanul parkolt (ezt határozottan állítja ő maga), a közterületesek azonban úgy ítélték meg, hogy igen (a közterületeseknél csak egy emberfajta gonoszabb, a kézilabda-játékvezető, de erről később), és kérlelhetetlenül elvitték a (800 000 forintot érő) Renault-t (mint az István felvételén is látható).

Advertisement

Innentől kezdődött a huzavona. Ha jól értem, István nem akart pénzbírságot fizetni (hogy mennyit kellett volna, nem tudni), hanem harcba bocsátkozott, aztán (a különböző közbeeső stációk idő- és ténybeli milyenségére nem derül fény) egyszer csak megtudta, hogy a szeretett jármű nincs többé. Ugyanis:

A járműveket kijelölt tárolóban kell elhelyezni, ami után az autó rendszáma feltűnik a felügyelet honlapján. Ezután felszólítást küld a felügyelet a fizetés teljesítéséről, a jármű átvételéről, valamint arról, hogy a kocsi akár értékesítésre is kerülhet. Ha a járművek nem értékesíthetőek, akkor egy bontó veszi kezelésbe őket – ahogy az István Renaultjával is történt.

Csak annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy legyetek észnél!

Fotó: István/Blikk

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter