Eleve nem volt semmi t√©tje a mentelmi biztts√°g mai √ľl√©s√©nek, ahol azt kellett eld√∂nteni, hogy ind√≠tanak-e vagyonnyilatkozati elj√°r√°st Zsiga "47 EzerbŇĎl" Marcell, a saj√°t utc√°j√°t a h√°z√°ig leaszfatoztat√≥ miskolci fideszes alpolg√°rmester ellen. Nem volt t√©t, mivel a korm√°nyp√°rtok olyan idŇĎpontra rakt√°k a parit√°sos (vagyis egyenlŇĎ sz√°m√ļ ellenz√©kit √©s korm√°nyp√°rtit tartalmaz√≥) bizotts√°g √ľl√©s√©t, amikor az LMP-frakci√≥ felboml√°sa miatt m√©g √©ppen egyfŇĎs korm√°nyt√∂bbs√©g volt.¬†

Zsiga ellen a Blikk kezdem√©nyezett elj√°r√°st, a lap √≠rta meg ugyanis annak idej√©n, hogy Zsiga √ļgy vett 40 milli√≥s h√°zat, hogy a vagyonnyilatkozata szerint nem lehetett volna annyi p√©nze. Zsiga pomp√°s √©s hitelesen hangz√≥ v√©dekez√©s√©ben azt √°ll√≠totta, hogy az ŇĎ kereset√©nek a t√∂red√©k√©vel b√≠r√≥ feles√©ge fizette a h√°z √°r√°nak a fel√©t.

¬†Rubovszky Gy√∂rgy, a bizotts√°g KDNP-s eln√∂ke el√°rulta, hogy a z√°rt √ľl√©sen √ļgy mentett√©k f√∂l Zsig√°t, hogy a feles√©g√©nek a vagyonbevall√°s√°t nem is vizsg√°lt√°k, mert a Blikk azt nem k√©rte, m√©gis meggyŇĎzŇĎdtek r√≥la, hogy Zsiga mindent klasszul csin√°lt. Rubovszky azt mondta, hogy "Zsiga pontosan t√∂lt√∂tte ki a vagyonnyilatkozat√°t". Ha ez √≠gy van, akkor t√∂bbet tudott f√©lretenni, mint amit keresett. A szigor√ļ KDNP-s m√©g olyanokat is nyilatkozott, hogy az alpolg√°mester √°ltal a biztoss√°gnak beny√ļjtott plusz pap√≠rok "olyan t√∂bbletek, amiket r√°√≠rhatott volna, de semmilyen elŇĎ√≠r√°st nem s√©rtett meg, minden k√∂telezetts√©g√©t teljes√≠tette", √©s hogy Zsiga Marcell tal√°n "meg√ļszta volna ezt a kellemetlens√©get, hogy ha t√ļlmegy az elŇĎ√≠r√°sokon". A bizotts√°gi √ľl√©sen jelenl√©vŇĎ G√∂nd√∂r Istv√°n MSZP-s √©s jobbikos Szab√≥ G√°bor egyar√°nt azt mondt√°k, hogy a z√°rt √ľl√©sen hallottak nem gyŇĎzt√©k meg ŇĎket.