​Tuti, hogy sosem láttál ilyen elképesztő, összelopott mesekastélyt

Fantasztikus fotógalériát és videókat készítettek Viktor Psonka ukrán főügyész házában. Itt még az éjjeliszekrényen is (talán hamis) Fabergé-tojás áll. Én a legnagyobb, őszinte rajongója vagyok a gazdag magyar romák mesekastélyainak, de azt kell mondjam, ezek sajnos lakótelepi egyenlakások egy ukrán főügyész otthonához képest

Advertisement

Viktor Psonka szombaton repülővel próbált megpattanni Donyeckből, Olekszandr Klimenko eddigi pénzügyminiszter társaságában, de a határőrök visszafordították őket. Psonkáék testőrei a reptér VIP-várójában konfliktusba keveredtek a határőrökkel, de a két politikus eközben le tudott lépni a helyszínről. Szombaton a rada (parlament) megvonta a bizalmát Psonkától, akiről nem tudni, hogy épp hol van, de akinek a Kijev közeli Gorenicsiben lévő házába újságírók is bejutottak, és csodálatos fotógalériát, illetve pár videót csináltak odabent. A fő tanulság az, hogy nagyon jó lehet az ügyészi fizetés Ukrajnában, csoda, hogy nem mindenki jogi egyetemre jár.

Vicces elképzelni, hogy milyen körülmények között élhetnek az ukrán elit igazi nagymenői, ha már a főügyész is ilyen díszletek között nyomta. Az egész egy csodálatos összevisszaságban egymásra hányt antikvitásbolt-raktár, fotóról nyilván reménytelen megállapítani, de jó eséllyel tele hamisítványokkal, kard-, ikon-, bilblia-, porcelánszobrocska- és festménygyűjteményekkel, medencével és jacuzzival, a sokszáz négyzetméter aranyozás mellett műanyag ablakkilincsekkel.

Mivel Psonka Donyeck környékén lett menő ügyész és gondolom az elit kiszolgálója, évtizedekkel ezelőtt, ez a Kijev melletti valószínűleg nem is az egyetlen háza lehet.

Advertisement

A rengetegből kiválogattam pár jobb fotót, bár a mezőny olyan erős, hogy ennek alig volt értelme. Bevezetésnek ez a szobababelső jól érzékelteti a ház stílusát:

Advertisement

A legmegdöbbentőbb magyar vonatkozású lelet a "Cecil Asszony és Rogán Antal modellek társaságában Blikk-fotózásra indul" című (kamu)rokokó olajfestmény.

Advertisement

Fotóbizonyítékot találtak arra, hogy Psonka korábban furcsa hármas kapcsolatban élt Ukrajna elnökével és egy formás csokor vágott virággal:

Advertisement

A tévé elhelyezése egyszerűen tökéletes az aranyszínű empire álkandallóban. A kandallópárkány funkcióját betöltő polcon a házigazda portéjára üveg jegesmedve acsarkodik. A háziak egyszerűen nem tudnak hibázni dekorációban.

Advertisement

Arany ikonok, festmények, kódexek, porcelán szobrocskák és imakönyvek között a behatolók a magyar ipar dicsőségére találtak két Unicumot is. Remélem, hogy a zacskókban export kiszerelésű citromízű Limo szörppor van.

Advertisement

Emós horrorbaba, ikon és porcelán angyalkák: az ügyészék fantasztikus érzékkel keverték a stílusokat.

Advertisement

A Mester arcával díszített törülköző, bőrfotel alapzaton.

Advertisement

A FIFA most már nem szereti reklámozni, de a mozgékony, gólerős, ügyesen irányító főügyész egyszer megnyerte az aranylabdát.

Advertisement

De ez csak töredéke a baromi jó képeknek és videóknak, mindenképp ajánlom, hogy nézzétek meg a teljes eredeti posztot az ukrán 4ubuk blogon!

Share This Story

Get our newsletter