Tuti, hogy nem véletlenül történt a magyar futball Mohácsa

Illustration for article titled Tuti, hogy nem véletlenül történt a magyar futball Mohácsa

Kiesett minden magyar csapat. Orbán akciója volt ez Csányi ellen, vagy pont Csányi összesküvése Orbán kicsinálására? Íme a legjobb összeesküvés-teóriák.

Advertisement

Én járok bajnoki meg válogatott meccsekre is, igazán tudom, milyen a színvonal, de ehhez képest is meglepő volt, hogy az összes magyar csapat júliusig kiesett a nemzetközi kupákból, minden idők legnagyobb magyar focis pofáraesését produkálva. Ráadásul nálunk is kisebb országok totálisan névtelen kiscsapatai ellen. Annyira meglepő volt, hogy az ugya nyilván nem lehet véletlen, hiszen ilyen bénák csak nem lehetünk. Tegnap este, miután a Debrecen és a Honvéd együtt egy gólt lőttek és hatot kaptak a hazai meccseiken, és teljessé vált az Irapuatóba oltott Mohács, rögtön meg is indultak az összeesküvés-elméletek.

1.) Komlib összeesküvés volt Orbán Viktor meggyengítésére, Csányi Sándor részvételével

Advertisement

Németh Ferenc tökéletesen foglalta össze át is adnám neki a szót:

Illustration for article titled Tuti, hogy nem véletlenül történt a magyar futball Mohácsa
Advertisement

Mellette szól: Ez most egész biztosan nagyon fáj Orbán Viktornak.

Ellene szól: A Videoton is megalázó módon esett ki egy nyominger kiscsapattól, márpedig ők miért esküdnének össze Orbán ellen.

Advertisement

2.) Orbán akciója volt Csányi meggyengítésére

Bár nem lehet tudni, Csányi Sándor miért adta el az OTP-papírjait, az egyik elmélet szerint ez az Orbán és Csányi között megindult harc egyik lépése, a miniszterelnök ugyanis le akarja venni a tábláról a legnagyobb hatalmú, nem hozzá lojális oligarchát. Ha ez így van, akkor az ügyesen taktikázó Orbánnak talán megér egy nagy kieséshullámot az, hogy Csányit ezzel az MLSZ elnöki székéből is kiüldözheti. Mert az elég valószínű, hogy a magyar focitörténelem legnagyobb pofáraesése után Csányi nem maradhat elnök.

Advertisement

Mellette szól: Ez most egész biztosan nagyon fáj Csányinak.

Ellene szól: Ekkora fociégést csak nem vállalna be Orbán, egy bármilyen utált ellensége megalázása végett sem.

Advertisement

3.) A klubok tudatosan estek ki, költségvetési okokból

A kluboknak akkor nem ráfizetés a kupaszereplés, ha be tudnak jutni a csoportkörbe. 3 selejtezőkört túlélni pedig nemcsak rizikós, de drága dolog is. Ahhoz picit jobb külföldieket kell szerződtetni jobb pénzért, amit akkoir is fizetni kell minimum az idény végig, ha a harmadik körben kiesik a csapat. Simán lehet, hogy egyik magyar klub sem merte vállalni ezt a rizikót. Őrült jó összesküvés-elmélet lenne, hogy összebeszéltek, de erre gondolom semmi szükség nem volt. Külön-külön mindenki rájött, hogy ha már nem cél az izmozás a selejtezőkben, akkor jobb hamar túlesni az egészen.

Advertisement

Mellette szól: Pont úgy játszottak, mintha direkt csinálnák.

Ellene szól: Az előző idénye miatt legalább a Videotonról el lehet képzelni, hogy nem direkt esett ki már a legelején.

Advertisement

4.) Orbán akciója volt, hogy legyen mivel magyarázni a stadionépítések leállítását.

Hiába jönnek egyre sűrűbben a költségvetési megszorítások és egyre extrémebb adónemek, a kormány eddig nem nyúlt a stadionpénzekhez. Pedig, ha belegondolunk, közpénzből építenek stadiont annak a Fradinak, amelyik hazai szinten hatalmas kölktségvetésből még odáig sem tudott eljutni, hogy egy ismeretelen kazah megalázza az első selejtezőkörben. És annak a Debrecennek, amelyik most egész kínosan esett ki, és amúgy is leépülőben van. Eszerint az elmélet szerint Orbán kénytelen volt belátni, hogy most már tényleg zárolnia kell a stadionpénzeket. De mivel ez eddig a szívügye volt, és annak ellenére makacsul kitartott mellette, hogy a téma még a fideszes szavazókat is megosztotta, a buldogtermészetű Orbán úgy érezte, egyszerűen nem vonulhat vissza csak úgy. Ezért direkt szervezte meg ezt a történelmi mélypontot, hogy annak a fényében bölcs államférfiként visszaléphessen.

Advertisement

Mellette szól: Ezek után tényleg ki építene stadiont a sajátjából mondjuk a debrecennek?

Ellene szól: Ha valamit soha nem adna föl Orbán, az a stadionépítés.

5.) Simicska Lajos és Nyerges Zsolt akciója volt Orbán észhez térítésére

A Főnök teljesen elszállt stadionügyben, pedig az autópálya sokkal jobb és kreatívabb biznisz, mint a stadionépítés. De elég egy kilométer autópálya árát szétosztani, és hirtelen már senkinek sincs kedve továbbjutni, a Főnök meg kénytelen elfelejteni ezt a fura hóbortját, és visszatérhet a biznisz normális menetéhez.

Advertisement

Mellette szól: Ki más merne bekavarni fociügyben?

Ellene szól: Választások előtt csak nem akarták ennyire leégetni a focibolond Főnököt.

Advertisement

6.) A legdurvább összeesküvés-elmélet: tényleg ennyire bénák

Ha szerinted egészen más oka volt a tömeges kiesésnek, az elméletedet írd meg válaszban!

Share This Story

Get our newsletter