Titokzatos korlátot építettek egy utcai lépcsőre a hegyvidéki önkrományzat mellett. Tony Hawk Zoltán kimutatta a deszkája fehérjét, vagy sima balfaszságról van szó?

Mire szolgálhat a korlát? Ma véletlenül arrafelé kezdtem a napom, de a gyors szemrevételezés sem vitt közelebb a megoldáshoz, mert nem láttam egyetlen deszkást sem, talán azért, mert már jó negyedórája becsöngettek.

A leglogikusabb megoldás, hogy műalkotásról van szó. A klasszikus modern konceptuális művészetben a korlát igen gyakran használt motívum, amit nem vetnek meg a land artosok sem. Márpedig itt urbánus land artról lehet szó, a művész pedig az elzárkózás értelmetlenségéről beszélhet.

A legrokonszenvesebb megoldás az, ha kiderül, tényleg a Polgári Értelemben Vett Tony Hawk jött ki Pokorniból, és kedvezni a akart a kerület deszkásainak.

Az elsőre nyilvánvalónak tűnő, éppen ezért nyilván hamis megoldás pedig az, hogy a lépcső szemből nézve bal oldalán látható egyenetlenségeket nem akarták kijavítani, inkább odacsesztek egy ronda korlátot a kőlépcső közepébe, mert a sima kordont ellopták volna a választópolgárok. Ekkora surmóságot biztos senki nem követne el egy ilyen kifinomult selyemterepjárós kerületben.

Advertisement

[12.kerulet. ittlakunk.hu]