Fegyverrel raboltak új autót, ismeretlen számú túszt ejtettek. Párizs mellett, a Charles de Gaulle reptér közelében folyik a hajsza, 90 ezer rendőrrel, helikopterekkel, tűzharc is volt. Most lehet vége a dalnak, a nyomdát körülvették a rendőrök, az elnök is megszakította tárgyalását.

Az üldözés után ostrom következhet, miután úgy tűnik, hogy a két menekülő gyilkos ismeretlen számú túszt ejtett egy nyomda épületében, a Párizstól északkeletre fekvő Dammartin-en-Goële mellett. A rendőrség körbevette az épületet, ami a fenti Google Street View képen látható.

Amennyire a hírmorzsákból összerakható a történet, a terroristák valóban azon a területen tölthették az éjszakát, ahol a rendőrség kereste őket, mivel reggel onnan pár kilométernyire szereztek maguknak egy új autót, egy szürke Peugeot 205-öst.

Advertisement

Ezek után egyenesen Párizs felé indultak. Még reggel tűzharcba keveredhettek, mert két embert lőtt sebekkel szállítottak kórházba a környékről. Azt egyelőre nem tudni, hogy két sebesült rendőrről vagy civilekről volt-e szó, például azokról, akiktől az autót szerezte a testvérpár.

Az biztos, hogy ezek után nagyszabású autós-helikopteres üldüzés következett, vidéki utakon és autópályán, hogy a két fegyveres végül a reptér közeli településen bevegye magát a nyomda épületébe. A helyzet komoly, mert Hollande elnök megszakította az ügyben folytatott tanácskozást, hogy élőben figyelhesse az ostromot.

update: Teljesen ellentmondó hírek vannak a helyzetről, a különféle angolszász források már 1-2 halottról és jó pár sebesültről tudnak, míg a francia hatóságok szerint nincs áldozata eddig a túszszabadításnak.