Arra √©rtem haza a Camp Noub√≥l, hogy eltŇĪntek a fradist√°k. Deutsch eln√∂k √ļr viszont hirtelen lefogyott. Ezekn√©l a Kubatov-husz√°rokn√°l a durva Fradi-t√°bor is jobb volt! Meglepett riport a Bozsik stadionb√≥l, az MTK-Fradir√≥l.

Abban a boldog √°llapotban cs√∂ppentem bele az MTK-sok √©vi legfontosabb meccs√©be, a rettegett kakastollasok elleni rangad√≥ba, hogy semmit sem tudtam az elm√ļlt k√©t h√©t magyarorsz√°gi t√∂rt√©n√©seirŇĎl, mert Barcelon√°ban nyaraltunk a csal√°ddal, √©s direkt alig interneteztem. √ćgy eleve alig jutottam be a meccsre, mert nem tudtam, hogy hi√°ba csak szeptember 15. ut√°nt√≥l k√∂telezŇĎ a klubk√°rtya, az MTK‚ÄďFradira m√°r csak ilyennel lehet jegyet venni. Az utols√≥ pillanatban m√©gis siker√ľlt sajt√≥akkredit√°ci√≥t k√©rnem, √≠gy Mark√≥ Ferk√≥ vil√°gutaz√≥, illetve a csal√°dom klubk√°rtyabirtokos tagjainak t√°rsas√°g√°ban DNS-mintav√©tel n√©lk√ľl bevitorl√°zhattunk a Honv√©d-p√°ly√°ra, ahol az MTK k√©t √©vig vend√©gs√©gben j√°tszik.

EgybŇĎl feltŇĪnt, hogy milyen kevesen vannak a fradist√°k. N√°lunk kint volt a teljes, 600 fŇĎs k√∂z√∂ns√©g ‚Äď t√∂k j√≥l megt√∂lten√©nk a Katona J√≥zsef Sz√≠nh√°zat! ‚Äď, √©s ezzel vert√ľk ŇĎket, ami eg√©szen szokatlan l√°tv√°ny volt. Eleve azt √©reztem, hogy itt b√°rmi megt√∂rt√©nhet, de amikor feln√©ztem a fŇĎtrib√ľnre, √©s megl√°ttam, hogy a ny√°r folyam√°n Deutsch Tam√°s slank lett, mint egy angol ag√°r, √©s olyan nemes doh√°nybarna, mint Medgyessy P√©ter, m√°r tudtam, hogy k√ľl√∂nleges d√©lut√°n v√°r r√°nk.

Advertisement

√Čs t√©nyleg az lett, mert √©n ilyen puding MTK‚ÄďFradin az √©letemben nem voltam. Nemhogy testi fenyeget√©s meg gyal√°zatos rasszista k√≥rus nem volt, de egy rendes Hajr√°, Fradi! sem. Borzaszt√≥ ezt kimondani, de ide gyerekeket lehetett volna beengedni!

√Čpp azt n√©ztem, mi az a szemben kiakasztott, furcsa "B-k√∂z√©p" drap√©ria, mik√∂zben a sarki kisboltos fi√ļt√≥l tudtam, hogy a rendes Fradi-t√°bor idegenbe sem k√∂veti a csapatot, a k√∂telezŇĎ klubk√°rtya elleni tiltakoz√°sb√≥l, amikor a Ferk√≥ azt mondta, hogy ez szerinte nem is az igazi Fradi-kem√©nymag, hanem valami olyan banda, akiket √°ll√≠t√≥lag a Kubatov fizet. M√°rmint az√©rt fizeti a kamuultr√°kat, hogy j√°rjanak meccsre, √©s legyen valami t√°bornak kin√©zŇĎ iz√©, ha m√°r az igaziak bojkott√°lj√°k a klubot.

Advertisement

K√©sŇĎbb, s√∂r√©rt m√°szk√°lva t√∂bb embertŇĎl is ugyanezt a lel√°t√≥i pletyk√°t hallottam a Kubatov-szurkerekrŇĎl.

InnentŇĎl direkt figyeltem, mit mŇĪvel a Kubatov Monsters, mik√∂zben mi ahhoz k√©pest eg√©szen j√≥l passzolgattunk, a Fradi meg k√°b√© akkora lelkesed√©ssel t√°madott, mintha az MTK tizenhatos√°n k√∂telezŇĎ gy√∂k√©rkezel√©s + k√©zi prosztatavizsg√°lat v√°rta volna ŇĎket.

Advertisement

H√°t egyfelŇĎl olyanok voltak, mint az MLSZ √°lma: tŇĎl√ľk azt√°n garant√°ltan nem hangzott el semmi t√∂rv√©nys√©rtŇĎ. De m√°s se nagyon. Ott √°lldog√°ltak a pletyk√°k szerint p√°rtigazgat√≥-klubeln√∂ki szinten szponzor√°lt molin√≥juk m√∂g√∂tt, √©s a meccs nagy r√©sz√©ben n√©m√°n n√©ztek, oszt ennyi. Direkt viccesen hatott, amikor egyszer megpr√≥b√°lkoztak egy reszketeg hang√ļ "Ki nem ugr√°l, szar √ļjpesti"-vel. Enn√©l hiteltelenebb hulig√°nkod√°st r√©g hallottam. A messze legizgalmasabb l√°tv√°nyt akkor ny√ļjtotta a t√ļloldal, amikor a r√©gi fradista n√©pszok√°snak megfelelŇĎen vereked√©s t√∂rt ki a szurkol√≥ik k√∂z√∂tt, de ekkor is az √≥loml√°bakon rohan√≥ biztons√°giak jelentett√©k a minŇĎs√©gi sz√≥rakoztat√°st.

√Čs cs√ļnya kifejez√©seket m√©g vereked√©s k√∂zben sem haszn√°ltak! Az egy darab alibi g√°g√°g√°z√°s√©rt meg szinte ŇĎk k√©rtek eln√©z√©st.

Advertisement

Az MLSZ √©s a rendŇĎrs√©g b√©n√°z√°sa elleni tiltakoz√°sb√≥l ‚Äď a meccs√ľnkre online m√©g sem lehetett jegyet venni ‚Äď az MTK ultr√°i sem szurkoltak, de az√©rt ott voltak, a m√°sodik f√©lidŇĎben k√∂z√∂tt√ľk √°lltam. Ňźk annyira j√≥l r√∂h√∂gtek a t√∂ketlen Kubatov-husz√°rokon, hogy √©szre sem vett√©k, de majdnem elkezdtek drukkolni m√©gis. Olyan pr√≠ma skand√°l√°sok hangzottak el majdnem, mint:

Hol van a szkenner, Kubatov, hol van a szkenner?

De azt√°n gyŇĎz√∂tt az √Črtelmis√©gi Monsters legend√°s fegyelmezetts√©ge, √©s m√©gsem √©nekeltek hangosan.

Hi√°ba nyert√ľnk a v√©g√©n egy szinte tiki-tak√°val kij√°tszott akci√≥ v√©g√©n, r√°ad√°sul ki m√°s, mint Dr. Horv√°th g√≥lj√°val, √©s hi√°ba voltak r√©gen t√©nyleg undor√≠t√≥ak a Fradi szurkol√≥i, nekem egy ilyen fing, gyal√°zkod√°s- √©s retteg√©smentes meccs ut√°n sajnos egy√°ltal√°n nem maradt gyŇĎztesrangad√≥-hangulatom. A Fradinak igaz√°b√≥l akkor ŇĎr√ľlt j√≥ √©rz√©s g√≥lt lŇĎni, ha att√≥l t√∂bbezer hangos szem√©tl√°da kussol el, nem pedig p√°r tucat, eleve n√©ma Kubatov-husz√°r.

Advertisement

A kem√©ny magunk a v√©g√©n megpr√≥b√°lkozott egy rettentŇĎen ironikus

indul a busz, indul a busszal,

de erre sem volt v√°lasz, √≠gy az ellenf√©l n√©lk√ľl maradt V√°lasztott Szurkol√≥t√°bor elindult, hogy a Kispeti Sivatagon √°t, hossz√ļ bolyong√°s ut√°n, haza√©rhessen vacsor√°ra.

Ha mélyebben érdekelne a kamutábor-téma, itt van három link Markó Ferkótól.

Ez itt a Fradimob posztja a kamutábor megalakulásáról.

Ez meg arr√≥l, hogy olyan but√°k voltak, hogy az elsŇĎ molin√≥jukra hossz√ļ ŇĎ-vel √≠rt√°k r√°, hogy "kŇĎz√©p".

Ez arról, hogy nyomtatott papírokról tanítják a friss kamuszurkolókat a Fradi-dalokra.