This image was lost some time after publication, but you can still view it here.

Morvai Krisztina a Ma Reggel című műsorba ment volna, hogy az ír gázolóról, és saját kérésére a Bora Borán rekedt magyar nőről beszéljen, de két egyeztetés után telefont kapott az egyik szerkesztőtől:

Egy másik szerkesztő felhívott, s közölte, hogy „felsőbb utasításra kénytelen lemondani a meghívásomat”. Érdeklődésemre tájékoztatott, hogy a „felsőbb utasítás” szerint mostanában „túl sok Jobbikos szerepelt a televízióban.”

Morvai nyílt levelet írt a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának, Medveczky Balázsnak. Itt el lehet teljes hosszában olvasni.

Az már elég kemény, hogy a köztévében ilyen cenzúra uralkodik, de Morvai saját bevallása szerint nem a fehér felsőbbrendűségről vagy bármilyen szíriuszi sumérelméletről beszélt volna, hanem az Európai Parlament képviselőjeként lett volna olyan vendég, aki ráadásul "jelenleg az emberkereskedelem, illetve a nőkereskedelem jelenségéről" készít elemzést, amiben azt szeretné vizsgálni, hogy milyen formákban válnak magyar emberek a rabszolgaság e modern formáinak áldozataivá".