Illustration for article titled Tudtátok, hogy szerezte meg Sztálin Karéliát a finnektől?

Hát igen: hibrid háborúval, itt van erről egy jó kis Gasparus-poszt. Tök érdekes lett volna, ha a köztársaság nem olvad bele később a föderációba, lehetett volna még egy állam Európában a komcsik bukása után. Viszont a rohanásban nem írtam a Putyin–Merkel–Hollande-ról.

Advertisement

Sokat most sem fogok. A lényeg, hogy még péntek este volt sokórás hatszemközti egyeztetés Moszkvában, amiről nem mondtak semmit. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem jutottak ötről hatra – vagy legalább 5,1-re –, ugyanis az előző napi Porosenko–Merkel–Hollande-ról sem mondtak semmit. Annyiban maradtak ugyanis, hogy vasárnap négyszögletű egyeztetést folytatnak a témában telefonon, és utána kitalálnak valamit.

Advertisement

Vérmes reményeim persze nincsenek, pedig annyit javulna a komfortérzetem, ha kitörne valahogy az a szaros béke, hogy azt szavakba sem tudom foglalni.

A kép egyébként már mai, Jeges Angéla és Petro Porosenko mellett a harmadik személy Joe Biden amerikai alelnök, aki azt mondta Münchenben, hogy Putyin megfizeti az árát, ha nem hagyja abba, amit Kelet-Ukrajnában csinál. Irgum-burgum lesz!

Advertisement

Fotó: Johannes Simon/Getty

Share This Story

Get our newsletter