Tudtad, hogy Gyurcsány Ferenc a Föld elpusztításán munkálkodik?

Illustration for article titled Tudtad, hogy Gyurcsány Ferenc a Föld elpusztításán munkálkodik?

Nekem eddig ez még nem jutott eszembe, de mióta elolvastam Medveczky Balázs Vigyázat, genyorok! című könyvének ismertetőjét, nem tartom elképzelhetetlennek!

Advertisement

A Magyar Televízió vezérigazgatója ugyanis politikai szatírát írt, melyben "egy természetvédelmi területen kaszinóvárost építeni akaró miniszterelnökről kiderül: valójában a bolygót elpusztítani szándékozó földönkívüli".

A történet főhőse Takács Béla, a számvitel professzora, aki szembeszáll a kaszinóvárosról álmodozó miniszterelnökkel, akiről később kiderül, hogy valójában a Genyor bolygó szülötte. Én érintettként kezdettől fogva elleneztem a sukorói kaszinóváros ötletét, de így már pláne kerek a sztori.

Advertisement

"Nem szeretném, ha bárki azt hinné, hogy történtek valaha olyan valós események, amelyek megihlettek. Minden az írói fantázia terméke. Csillagászati ismereteim szerint Genyor bolygó nem létezik, ergo nem lehetnek genyorok sem. Így aztán a műben megjelenő egyes karaktereknek sincs viszonyuk az igazsággal. Aki magára ismer, az magára vessen!" – idézi az MTI a 2014-ben különösen aktuálisnak ható könyvről Medveczky Balázst.

Share This Story

Get our newsletter