Tudtad, hogy ez az évtized első felének a legjobb száma?

Eleve sokkoló lehet a felismerés, hogy már az évtized felénél tartunk, és még meglepőbb, hogy a Pitchfork kétszázas listáját egy jó szám nyerte.

Advertisement

A vezető popzenei weboldal jelentősége ugyan folyamatosan vitatott (bár mintha most már kevésbé vitatnák = tényleg kezd csökkenni a jelentősége), de azért amikor csinál valami ilyesmit, arra mindig oda szokás figyelni.

Most a 2010-es évek első felének szentelik ezt a hetet, ma egyből közzé is tették a szerintük legjobb kétszáz szám listáját. Aki valamelyest követi a Pitchforkot, annak nem lehet meglepő a mezőny, ám a győztesre mégis felkaptam a fejem: biztos voltam benne, hogy Frank Ocean, Kendrick Lamar vagy esetleg egy mainstreamebb rapper fog nyerni, mégis a montreali hipszter hercegnő, Grimes legismertebb száma lett a győztes.

Advertisement

Én ezzel még meg is tudok békélni, pláne az olyan hülyeségekhez képest, mint amikor ugyanők egy közepes Pavement-számot neveztek meg a kilencvenes évek legjobb dalának. Az Obliviont ráadásul az ihlette, hogy Grimest szexuálisan zaklatták, hosszú időre elintézve ezzel, hogy ne lehessen normális viszonya férfiakkal, végül írt belőle egy ilyen slágert. És még ott van az első tízben a Dancing on My Own és a 212 is, kicsivel lejjebb a Bad Girls, tényleg csajok csinálták az évtized legjobb számait, ez van.

Share This Story

Get our newsletter