This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tudtad, hogy 400 milliót fizettél, hogy még egy fideszes focizhasson?

Kár, hogy Orbán Viktor nem a súlyemelést szereti, mert akkor a mamelukjai minden második településen olyan sportcsarnokokat építenének közpénzből, amikből óriási nagy fingások hallatszanak ki.

De a focit szereti, ezért ha fideszes vagy és focicsapatot gründolsz, számíthatsz rá, hogy megkapod hozzá a választók pénzét. Tállai András belügyi államtitkár csapata, a Mezőkövesd-Zsóry feljutott az NB1-be. Erre most 400 millió forintot kapott a költségvetés rendkvüli tartalékából. Pár évente megtörténik, hogy egy ilyen focimúlt nélküli város csapata NB1-es lesz, Eger, Tiszakécske, hasonlók, és mindig ugyanaz van, mi más lenne: az első meccsen vannak háromezren, a másodikon ezren, aztán már csak pár százan és persze kiesnek a francba egy év múlva. Egy ilyen csapat támogatásához az égvilágon semmiféle közérdek nem fűződik, a meccseikre se otthon, se idegenben nem járnak nézők. Na nem mintha bármilyen minőségú csapatot indokolt lenne közpénzből támogatni. De a 400 millió forint ahhoz képest is sok. Ennyi nagyjából egy szerényebb elsőosztályú csapat teljes éves költségvetése. Eszerint Tállai pontosan tudta, hogy ha feljut a csapat, Orbán Viktortól kap egy ingyen évet a legfelsőbb osztályban.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter