A Fidesz hivatalos közlönyeinél csak a félhivatalosak viccesebbek. A Spiler blogban levezették, hogy a liberális sajtó és az ellenzéki pártok tudatos, megtervezett lépésekkel jutottak el a trafikosgyilkosságig.

Mindig humoros, amikor az északi széltől a Jobbik megerősödéséig mindenért a sajtót okolják.

De mit mondjak akkor arra, hogy a Spíler blog halálkomolyan levezeti, hogy a 444 szerkesztői hogyan ölték meg szegény kaposvári eladólányt. Lépésről lépésre.

Advertisement

  • Kitalálták, hogy a trafikok valami „aranybányák”. Holott számĂ­tások szerint jĂł, ha a harmaduk nyeresĂ©ges vagy nullszaldĂłs.
  • Mivel hatalmas pĂ©nz mozog, Ă­gy egyĂ©rtelmű, hogy mindegyik egytĹ‘l egyig „fideszes kĂ©zben van”. Ez sem igaz, mert a hvg.hu számĂ­tásai szerint nagyjábĂłl az 1%-uk kerĂĽlt valĂłban pártemberekhez.
  • A trafikrablásokrĂłl a 444 kevesebb mint 2 Ă©v alatt 33 cikkben számolt be. Ăšgy fest, mintha egyet sem mulasztottak volna el. Ezzel is azt a kĂ©pet sugallták, hogy mindegyik trafik rendkĂ­vĂĽl zsĂ­ros falat lehet. És majd mindegyik Ă­rásban gondosan kihangsĂşlyozták, hogy a fĂłlia miatt ezek az ĂĽzletek könnyű cĂ©lpontok. A tĂ©vĂ©k dettĂł ugyanĂ­gy jártak el.
  • Mindeközben az ellenzĂ©ki pártok nem gyĹ‘ztek örömködni, ha egy trafikot megrongáltak vagy kiraboltak. SzĂ©pen elĂĽltetve a fejekben, hogy „úgyis megĂ©rdemlik”.

Advertisement

Irtó furcsa lehet ilyen fejjel nézni magunk körül a világot. De én irigylem őket, mert a valódi világ sokszor unalmas hely, a gonosz összeesküvésektől és vértől csöpögő Uj Péterektől hemzsegő diliuniverzum viszont, ami az ő fejükben van, sohasem az.