​Tudják, így 7 év után jönnek ki a konfliktusok!!

Te tudtad, hogy zajlik ma Magyarországon egy helyszíni adóellenőrzés? És azt, hogy megjegyzéseket tesznek az esküvői fotódra is?

Én nem, de most remek, plasztikus leírást olvastam egy amúgy probléma nélkül lezajlott akcióról Rezsiharcos mikrobloggertől, aki két hónapja alapított egy céget, ami működni még nem működött, de nevet és tevékenységi kört már váltott. Ez keltette fel a NAV érdeklődését, és két szakembert küldtek ki a vállalkozás székhelyére, vagyis Rezsiharcos lakásába. Egy jórendőr-szerepet alakító fiatal lányt és egy idősebb mukit, aki intimpistáskodó megjegyzéseket tett.

Advertisement

Ilyenek hangoztak el a beszámoló szerint:

"Maguk házasok? Mikor házasodtak? (épp egy házassági fotót néz a könyvespolcon, amit tíz perce mustrál) És minden rendben? Tudják, így 7 év után jönnek ki a konfliktusok!!"

"És ezzel akarnak foglalkozni majd a cégükkel? Hát az eléggé költséges, van rá fedezet? Honnan van?"

"Akkor a hárommilliót befizették? Igen? Nem a befizetési bizonylat érdekel, hanem hogy ott van-e a számlán. Megnézhetjük most? Ja, látom, ott van. Hogy mi? Angol fontban van?! De felvitte a dolgukat!"

Különösen hangulatossá tehette az eseményt, hogy a férfi megjegyzéseit a lány olyanokkal kontrázta, hogy "Pisti, ehhez semmi közöd ne haragudj" meg a "Pisti, ez nem vagyonosodási vizsgálat".

Az élet sokkal összettetebb, mint gondoltam volna. Itt az eredeti poszt a kaland teljes leírásával, tokkal-vonóval-zárópoénnal.

Advertisement

(A fotó csak illusztráció!)

Share This Story

Get our newsletter