Illustration for article titled Trollok kommentjei egy Index-címlapos poszt alatt? Dehogy!

E remek kis gyűjtemény olyan, mintha egy jobb sorsra érdemes blogposztot vetettek volna kiéhezett trollok elé, s azok - függetlenül attól, hogy a bejegyzés agykutatásról vagy táncelméleti kérdésekről szól - azonnal nekiálltak volna fröcsögni. Pedig korántsem erről van szó!

gabi: @don A Gyurcsány-Bajnai-kormány volt az, amelyet könyörtelenül elzavartak a választók, mert elegük volt a zéró erkölcsből és zéró hozzáértésből.

e14: @gabi A Fidesz csak szavakban áll a polgárok pártján, valójában "csak a dohány" érdekli. A rezsim célja, hogy hatalmát pénzre, majd a pénzt újabb hatalomra váltsa át.

fiatalesdemokrata: @e14 Bajnai Gordonnak és pártjának fáj az új kampányfinanszírozási törvény. Ezen persze nem csodálkozunk, hiszen az új szabályozásnak köszönhetően, többé nem fogadhatnak el sok tízmilliós adományokat külföldről, a bankoktól és a nagyvállalatoktól. Bajnai Gordont eddig a bankok, a nagyvállalatok és a külföld finanszírozta, és nyilvánvalóan azok érdekeit képviseli, akiktől a pénzt kapja.

zsoltiabeka: Az országos trafikmutyi jól mutatja, hogyan működik az országot behálózó Fidesz Zrt., hogyan vezéreli ez a maffiaszerű szervezet Orbán Viktor tolvajkormányát. A forint bedöntést hozó Kósa-Szijjártó nyilatkozattal néhányan jól jártak, de a devizahitelesek azóta is emelt árfolyamon törlesztik hiteleiket, és 3 év alatt 7-800 ezer forintot buktak. Selmeczi Gabriella úgy megvédte a nyugdíjakat, hogy ma sem tudja senki megmondani, hová lett a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyon. A Simicska Zrt.-k és Nyerges Kft.-k 400 milliárdnyi közbeszerzést zsebeltek be eddig, miközben évről évre rekordot dönt a felszámolt hazai kisvállalkozások száma, hiszen nincs se mérhető növekedés, se állami megrendelés, de már vásárló sem sok.

hipp-hopp-pali-peti: @maszop @oregekesdemokratak Újra együtt a maffiabaloldal és a jogállamért kiáltoznak azok, akik lepaktáltak az alvilág vezérével, aki maga a "vér, mocsok, gyilkosság és korrupció". Nincs a baloldalon ma olyan vezető, aki ne ismerte volna el, hogy a Gyurcsány-Bajnai-szövetség hemzseg a korrupciós ügyektől.Gyurcsány Ferenc bevallotta, azért hagyta ott az MSZP-t, "mert ott loptak". Bajnai Gordon szerint is meglehetősen "korrupt hely volt Magyarország a 2010 előtti időszakban". Tegnap óta tudjuk, hogy Mesterházy Attilának is hatalmas gondot jelentenek szocialista párttársainak korrupciós ügyei. Már csak Portik Tamás hiányzik a baloldal mai demonstrációjáról, hogy erkölcsről és korrupcióról papoljon.

Advertisement

Már a kommentkultúra lezüllése is szomorú lenne, de a fenti szövegeket politikusok vágták egymás fejéhez egy teljesen átlagos, uborkaszezonbeli szombaton - vagyis ma. Nem heves vitában, hanem az Országos Sajtószolgálatnak elküldött közleményekben, amelyekben általában egymás közleményeire reagálnak - szó szerint így (na jó, a hivatkozásokat webkettesítettem).

Hogy a kommentelők vették-e át kedvenc politikusaik stílusát, vagy a keményvonalas trollok valójában celeb politikusok, azt nem tudom.

Advertisement

Viszont az klassz, hogy az MTI stikában felépített egy közösségimédia-oldalt, tele nagymenő userekkel.

/Illusztráció: Trolls by kewl, on Flickr/

Share This Story

Get our newsletter