Trollkodjunk elegánsan! Már ha tudunk

Remek szórakozást talált magának Grayson és Tina Haver Currin. Amerikában lassan már hagyománnyá válik az abortuszklinikák előtt a "csecsemőgyilkosságok" ellen tünteni. A pár a tüntetők ellen tüntet, de úgy, hogy a legelegánsabb troll is megirigyelné.

Azaz a témához egyáltalán nem kapcsolódó feliratokkal állnak ki a mindenféle prolife táblákat tartó emberek mellé – így devalválva az ő mondanivalójukat. Vagy csak lazán beszólnak egyet, mint ezzel a "furcsa hobbi" feliratú transzparenssel.

Advertisement

Persze nem viccből csinálják az egészet. Egyik nap a klinika mellett mentek el, és annyira felhúzta őket a tüntető tömeg, hogy megalkották a fenti táblát, kiálltak vele, lefotózták, felrakták a netre, és az emberek rá is kattantak a dologra. Azóta ilyen feliratok születtek:

Advertisement

Noha itthon is nagy kultúrája van a trollkodásnak, a mi megoldásaink gyakran egyszerűek, bántóak és öncélúak. És egyáltalán nem viccesek. Felejtsük el a kommunistázást, fasisztázást, buzizást! Csodálatos potenciált látok a műfaj kreatívabb kivitelezésében. És akkor az ellentüntetés itthon sem arról szólna, hogy otrombán beszólunk a másiknak, hanem hogy elegánsan! Mondjuk így:

Advertisement
Advertisement

Ti milyen tüntetésre vinnétek vicces transzparenst, és mi állna rajta, ha nem félnétek, hogy megvernek benneteket?

Advertisement

Az eredeti képek: index, 444, hír24, NOL

Share This Story