This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tranzitállomásokra irányítja a menekülteket a főváros

Illustration for article titled Tranzitállomásokra irányítja a menekülteket a főváros

Mindhárom nagy budapesti pályaudvar mellett vizesblokkal felszerelt területeken várakozhatnak a továbbindulásig, ha minden jól megy.

Advertisement

Miután már egy hónapja áldatlan állapotok uralkodnak a pályaudvarokon és a mellettük lévő közterületeken, Tarlós István úgy döntött, lépni kell, és egy asztalhoz ültette a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatóságát, a karitatív szervezeteket, a rendészeti szerveket és a MÁV-ot, hogy vitassák meg a Budapesten kialakult bevándorlóhelyzetet.

Az egyeztetés eredménye, hogy tranzitterületet alakítanak ki a Keleti pályaudvarnál, a Baross téri aluljáróban, valamint a Nyugati és a Déli pályaudvarhoz kapcsolódó közterületeken. Ezeken lesz vécé, zuhanyzó és ivóvíz is, és önkéntes segítők és rendőrök irányítják a migránsokat ezekre az állomásokra, ahol addig tartózkodhatnak, míg tovább nem indulnak a befogadó állomásokra.

Advertisement

A BKK két autóbuszt biztosít, amikkel a migránsok közlekedhetnek a pályaudvarok között – mint elhangzott –, a cél az, hogy a menekültek ne a menetrend szerinti BKK-járatokat használják. Az egyeztetést azért tartották, hogy a legkisebb városi terheléssel, a leghatékonyabb együttműködéssel, a leggyorsabban átsegítsék Budapesten a migránsok tömegeit.

(via hvg.hu, via chilis)

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Share This Story

Get our newsletter