Mindh√°rom nagy budapesti p√°lyaudvar mellett vizesblokkal felszerelt ter√ľleteken v√°rakozhatnak a tov√°bbindul√°sig, ha minden j√≥l megy.

Miut√°n m√°r egy h√≥napja √°ldatlan √°llapotok uralkodnak a p√°lyaudvarokon √©s a mellett√ľk l√©vŇĎ k√∂zter√ľleteken, Tarl√≥s Istv√°n √ļgy d√∂nt√∂tt, l√©pni kell, √©s egy asztalhoz √ľltette a FŇĎv√°rosi √Ėnkorm√°nyzat rend√©szeti igazgat√≥s√°g√°t, a karitat√≠v szervezeteket, a rend√©szeti szerveket √©s a M√ĀV-ot, hogy vitass√°k meg a Budapesten kialakult bev√°ndorl√≥helyzetet.

Az egyeztet√©s eredm√©nye, hogy tranzitter√ľletet alak√≠tanak ki a Keleti p√°lyaudvarn√°l, a Baross t√©ri alulj√°r√≥ban, valamint a Nyugati √©s a D√©li p√°lyaudvarhoz kapcsol√≥d√≥ k√∂zter√ľleteken. Ezeken lesz v√©c√©, zuhanyz√≥ √©s iv√≥v√≠z is, √©s √∂nk√©ntes seg√≠tŇĎk √©s rendŇĎr√∂k ir√°ny√≠tj√°k a migr√°nsokat ezekre az √°llom√°sokra, ahol addig tart√≥zkodhatnak, m√≠g tov√°bb nem indulnak a befogad√≥ √°llom√°sokra.

A BKK k√©t aut√≥buszt biztos√≠t, amikkel a migr√°nsok k√∂zlekedhetnek a p√°lyaudvarok k√∂z√∂tt ‚Äď mint elhangzott ‚Äď, a c√©l az, hogy a menek√ľltek ne a menetrend szerinti BKK-j√°ratokat haszn√°lj√°k. Az egyeztet√©st az√©rt tartott√°k, hogy a legkisebb v√°rosi terhel√©ssel, a leghat√©konyabb egy√ľttmŇĪk√∂d√©ssel, a leggyorsabban √°tseg√≠ts√©k Budapesten a migr√°nsok t√∂megeit.

(via hvg.hu, via chilis)

Fotó: Balogh Zoltán/MTI