Illustration for article titled ​Transzvesztita és katolikus kántor volt a zsidó hitközség ügyvezetője?

Nem cáfolta Schwezoff Dávid, hogy ő volt Carol Hore Mohn és hogy kántorkodott egy alsógödi katolikus templomban. Zsidónak sokkal viccesebb lenni, mint katolikusnak!

Advertisement

A Tudózsidó tumblr robbantotta a pletykabombát, miszerint a BZSH nemrég megválasztott ügyvezető igazgatója, Zoltai Gusztáv utóda nemcsak jól táncol és énekel, de perfektül tud ministrálni is. Egyfajta magyar Zelig képe bontakozott ki a rövid bejegyzésból.

Schwezoff az egy hete tartott választáson 27-24-re győzte le a posztért a volt agrobankos, egykor bebörtönzött bankárt, Kunos Pétert.

Advertisement

A poszt rám különösen nagy hatást gyakorolt, hiszen az alsógödi Szent István plébánia miséjén készült fotókon a Schwezoffnak kinéző figura nem másnak ministrál, mint Jelenits István atyának, az ismert irodalmárnak és piarista magyartanáromnak.

Az érintett az atv.hu – konkrétan Gavra Gábor volt hvg.hu-főszerkesztő – kérdésére nem cáfolta Tudózsidó állításait.

Advertisement

Virtigli katolikusként például azért vonzódtam mindig is jobban a zsidókhoz, mert náluk minden és mindeki sokkal tréfásabb, mint a katonásan unalmas r. kat. egyházban. Pedig hol volt akkor még a Schwezoff-ügy! Én sokkal jobban bíznék egy olyan egyházi elöljáróban, aki magas sarkúban, fejfényektől elvakítva sem jön zavarba. De én csak egy irigykedő drukker vagyok az oldalvonal mellől, a zsidók viszont a jelek szerint felháborodtak Schwezoff kalandos múltján. Pedig miért lenne érdemes jobban megbízni egy olyan figurában, aki már fiatalon valami stréber szentfazék volt?

Nekem kifejezetten tetszik a Carol Hore Mohn művésznév is. Mutassatok egy gojt, aki képes egyetlen névbe négy szóviccet elrejteni!

Share This Story

Get our newsletter