2013-ban avatta fel a miniszterelnök a magyar kereskedőházat, az erről megemlékező táblát a "kurva" felirattal, illetve egy igen húsos pénisz sematikus rajzával díszítette valaki. Hogyhogy ott maradhatott a felirat? Hát úgy, hogy az irodában még talán senki sem járt.

Tavaly december közepén Isztambulban shoppingolt Orbán miniszterelnök, ahol a remek helyen, az Istiklal sétálóutcánál lévő magyar kulturális intézet megnyitása előtt egy nappal, december 17-én ugyanabban az épületben felavatta a magyar kereskedőházat. Olvasónk, X. most éppen arra jár, és két tüntetés végignézése között ide is bekukkantott. Mármint kukkantott volna, de a hely nemhogy zárva volt, de üresnek is tűnt. Egy szomszédos kebabos szerint soha nem is járt itt senki. Ha ez tényleg egy kormany.hu-s cikk meg egy híradós snitt kedvéért megcsinált Patyomkin-iroda, akkor érthető, hogy miért nem zavar senkit az összefirkált tábla. Íme X. cseten küldött leírása a helyszínról és az aktuális környékbeli helyzetről:

szoval ez a magyar kereskedohaz irodaja .koszos ablakok lehuzott racs. beneztem tok ures belul.a mellette levo kebapostol megkerdeztem es nem latta nyitva meg az irodat. Silaserviler a bevásárlóutca neve a Taksim tér mellett. Pénteken és szombaton nem voltak nagy csaták, de ettől függetlenül nagyon komolyan könnygázazott a karhatalom. Mindenkit bárhonnan -bármikor kiemeltek. tele beépített "tüntető" rendőrrel. ha megindultak bárkit eltapostak lehetett az nő vagy gyerek vagy egy arra tévedt járókelő. a helyiek elég szkeptikusak. 5 percenként le és felhúzzák a rolókat. fél óra múlva mintha mi sem történt volna megy minden a régiben. Hullámzik a shoppingolo tomeg.kinyitnak a kávézók. Csak a savanykás könnygázszag marad a levegőben allergiás rohamokat kiváltva a nagydarab amerikai turistákból.