Ism√©t jelentkezik a nap k√∂zlem√©nye rovatunk. Tegnapi szavaz√°sunkat a Jobbik nyerte, de az aszbesztes cuccot nem ez az ellenz√©ki p√°rt k√ľldte, hanem egy m√°sik: a 2. helyen befut√≥ DK.

A KSH adatai azt bizonyítják, továbbra se tudnak megélni a munkájukból a dolgozó emberek

A KSH leg√ļjabb adatai szerint az √©v elsŇĎ negyed√©v√©ben 156 700 forint volt a nett√≥ √°tlagkereset, ami a nemzetgazdas√°gban 4,1, a v√°llalkoz√°sokn√°l 3,5 sz√°zal√©kos n√∂veked√©st jelent. A p√°r sz√°zal√©kos emelked√©s a minim√°lb√©r-emel√©snek, illetve a k√∂zmunk√°sok l√©tsz√°madatainak tudhat√≥ be, b√©rfelz√°rk√≥z√°sr√≥l teh√°t sz√≥ sincs, a k√∂telezŇĎ emel√©seken t√ļl nincs b√©rfejleszt√©s.

A korm√°ny gazdas√°gpolitik√°j√°nak k√∂vetkezt√©ben a b√©remelked√©s elsŇĎsorban a magasabb keresetŇĪekn√©l csap√≥dik le, m√≠g az ad√≥z√≥k fele, 2,2 ember milli√≥ ember tov√°bbra is a l√©tminimum alatt keres. Az √°tlagb√©r pedig nem az √°tlagos b√©r, ugyanis a dolgoz√≥k k√©tharmad√°nak j√∂vedelme az √°tlagb√©r alatt van. A b√©rek haz√°nkban az EU 28 √°llama k√∂z√ľl az √∂t√∂dik legalacsonyabbak, a korm√°ny m√©gsem tesz semmit a b√©rfelz√°rk√≥z√°s√©rt, a k√∂telezŇĎ emel√©seken t√ļl nincs b√©rfejleszt√©s, viszont csod√°lkoznak, hogy egyre t√∂bb magyar ember menek√ľl a hazai k√∂r√ľlm√©nyek miatt k√ľlf√∂ldre.

B√°rmit √≠g√©rt Orb√°n Viktor a dolgoz√≥ magyaroknak, ennek nyoma sincs a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©sben √©s az ad√≥t√∂rv√©nyekben sem. A minisztereln√∂k hosszabb t√°v√ļ b√©remel√©si programot is √≠g√©rt, ennek sincsenek meg a felt√©telei a k√∂lts√©gvet√©sben. A (‚Ķ) tov√°bb k√ľzd a b√©rek√©rt: m√≥dos√≠t√≥ javaslatokat ny√ļjtunk be annak √©rdek√©ben, hogy j√∂vŇĎre m√°r el√©rje a minim√°lb√©r legal√°bb a l√©tminimum szintj√©t, az √°tlagkeresetŇĪek helyzete is javuljon, √©s legyen val√≥s b√©rfejleszt√©s a k√∂zszf√©r√°ban.

Eddig h√°romb√≥l h√°romszor nem siker√ľlt telibe lŇĎni a tutit. De vajon most?

Illusztráció: Szily László