Hiába készült megrendelésre, a kivitelezőn verik le Herman Ottó sírját

Emlékeztek Herman Ottó miskolci sírjára, amire Kovács László képviselő úr rendelt egy sajátreklámos, otromba új sírt? A helyi önkormányzatnak sikerült megtalálnia az igazi hibást a sztoriban.

A miskolci Polgármester Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztálya ugyanis felszólította a Herman Ottó-sír kivitelezőjét, hogy fizessen vissza majdnem egymillió forintot az önkormányzatnak, mert törvénysértő volt a munkája, írja a minap.hu.

Az önkormányzat szerint a kivitelező nem kért engedélyt a Temetőgondnokságtól és a felújítás nem felelt meg a temető szabályzatainak, ezért vissza kell fizetnie 996 950 forintot a miskolci önkormányzatnak.

Törvénysértően barmolta szét Herman Ottó sírját a KDNP-s

Egymilliót tapsolt el közpénzből egy fele annyiba sem kerülő sírkőre, majd rávésette a saját nevét, pedig az eredeti, gyönyörű síremlék védett volt. Az év tahója Kovács László.

A választókerülete fejlesztési alapjából (=nem a saját pénzéből) költött el Kovács képviselő majdnem egymillió forintot arra, hogy a legendás tudós síremléke elé berakasson egy ízléstelen újat, amire majdnem akkora betűkkel vésette fel a saját nevét, mint a híres halottét.

A sír ráadásul helyi védettséget élvezett - a rendelet szerint részben a "művészeti értéke miatt" tehát amellett, hogy az akció merénylet a jó ízlés ellen, jogszabályt is sért. Az Észak online cikkében, ha nem is így kimondva, de meglebegteti, hogy itt hatalmas pénzlopás is történhetett. Egy meghökkentően hasonló komplett sír - betűvéséssel és helyszíni betonalapozással együtt - ugyanis mindössze 369 ezer forintba kerül a sirkoonline.hu szerint.

Advertisement

Igen, ha nem ismerted volna, ez egy remek webáruház.

Az ügyben azért van reménykeltő elem, az Észak-Magyarország című újságnak adott nyilatkozatában a fejedelmi többest használó barbár képviselő mintha arra utalna, hogy visszacsinálhatják az egészet:

Nemes cél vezetett minket a Herman Ottó emlékhelyének megújításakor is, ám elképzelhető, hogy a megvalósításnál szakmailag nem megalapozott döntés született, ezt természetesen a városüzemeltetéssel és a főépítészi irodával egyeztetve igyekszünk korrigálni.