Illustration for article titled Törvényesen működtek a Lázárék által zaklatott civilek

Pedig költségvetési csalás ügyében nyomoztak, és még házkutatás is volt, de a vizsgálat szerint a norvég alap pénzeit elosztó szervezetek jogszerűen működtek.

Advertisement

Az Fővárosi Főügyészség most befejeződött vizsgálata megállapította, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeinek elosztását végző öt civil szervezetből három teljesen megfelel a jogszabályoknak, a másik kettőnél is csak adminisztratív hiányosságokat találtak.

Három szervezet esetben érdemi ügyészi intézkedésre egyáltalán nem volt szükség, az egyik alapítvány nem tette fel a honlapjára a 2012. és 2013. évi beszámolókat, az egyik érintett egyesületről pedig megállapították, hogy nem működik, ezért a főügyészség az egyesület megszűnése megállapítása iránt keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez.

Advertisement

A Miniszterelnökség tavaly májusban kezdett izmozni a norvég alappal együttműködő civil szervezetekkel, és a büntetőfeljelentést jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt rendőrségi nyomozás követte, végül a Kehit (Kormányzati Ellenőrzési Hivatal) kérték meg a vizsgálat lefolytatására. Ennek a vizsgálatnak az eredménye lett az ügyészség most lezárult törvényességi ellenőrzése. A házkutatásokról már januárban megállapította a bíróság, hogy törvénytelenek voltak.

És hogy mi lesz ennek a következménye? Nyilván semmi, hiszen ki emlékszik már, mi volt tavaly nyáron?

Advertisement

(via Magyar Nemzet)

Share This Story

Get our newsletter