This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Történelmi társasjátékot csinál a híres zászlóégető exképviselő

Illustration for article titled Történelmi társasjátékot csinál a híres zászlóégető exképviselő

Lenhardt Balázs nemcsak a Jobbikot hagyta ott, de a politizálást is. Helyette a magyar Trónok harcára koncentrálna.

Advertisement

A 2010-ben Jobbik-színekben mandátumot szerző Lenhardtot két évvel később kizárták a pártból, és független képviselőként maradt az Országgyűlés tagja, ahol leginkább zászlók égetésével, illetve ablakon kidobálásával keltett figyelmet. Az idei választásokon már nem indult, hátat fordított a politikának.

Most egy történelmi-stratégiai társasjátékkal jelentkezik (Kard és Korona), amely a kiskirályok korában játszódik, és Borsa Kopasztól Csák Mátén át Aba Amádéig küzdenek benne egymással a remek nevű trónkövetelők. Egyébként hagyományos, táblás társasjátékról van szó, melyet a dobozon "a magyar Trónok harcaként" is hirdetnek.

Itt szeretném elmondani, hogy nekem volt szerencsém egyetemistaként társasjátékozni Lenhardt Balázzsal, és ezek a csaták valahogy (akár improvizált szabálymódosításokkal!) mindig úgy végződtek, hogy neki kellett nyernie, úgyhogy csak óvatosan!

Advertisement

Lenhardtnak akkor még nem volt érezhető a nemzeti radikális kattanása, de nyilvánvaló volt, hogy ő sem normális – úgyhogy egyértelműen szívesebben töltöttem vele az időt, mint a nyakkendőben és aktatáskával járó jogász évfolyamtársak túlnyomó többségével.

Még most is el tudunk beszélgetni normálisan, ha nagyritkán összefutunk, annak ellenére, hogy én ugyebár a zsidók szekerét tolom, ő pedig náci. Volt. És azt még nem is meséltem, amikor egyszer Lenhardt Balázst, Puzsér Róbertet és engem MAJDNEM megvertek az Újpest-szurkolók egy Vasas–Videoton meccsen a Fáy utcában. Majd talán azt máskor.

Share This Story

Get our newsletter