This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Történelem: így bukott el először a kétharmad

Az előbb a gyakorlatban is kipróbálhattuk, milyen is a Fidesz élete tuti kétharmad nélkül. Aki konkrétan először megbuktatta, az a fideszes Kósa Lajos volt.

Advertisement

Gyors egymásutánban két próbája is volt a Kétharmad Utáni Létnek a Parlamentben.

196 képviselő jelent meg, így 131 igen szavazatra van szükség a kétharmadot igénylő törvények elfogadásához. A Fidesz fegyelmezetten berendelte minden képviselőjét, így amikor a Ház először bizonyos közigazgatási törvények módosító csomagjáról szavazott, pont össze is jött a kormánypártoknak a 131 igen, az 1 tartózkodás és a 64 nem mellett. De ez csak azért történhetett így, mert a jobbikos Apáti István – igazoltan – távol maradt. Ez megmutatja a kormány által követhető egyik utat: valamilyen eszközzel meg kell győzni egy ellenzékit, hogy ne jöjjön be dolgozni, miközben ők mind megjelennek.

Advertisement

Nem sokkal később a következő – történelminek bizonyuló – szavazás viszont a rendszer ingatagságát leplezte le. A jogállási törvény módosításakor ugyanis csak 130 igen jött össze a 22 tartózkodás és a 44 nem mellett. Mivel, mint kiderült, a fideszes Kósa Lajos nemmel szavazott. valószínűleg tévedésből.

Szóval elég egy balfácán, és a kormány szívhatja a fogát.

Óriási edzőtábort vízionálok, ahol – mondjuk egy mátrai szanatóriumban – a kormánypárti képviselők a fegyelmezett együttszavazást gyakorolják. Ehhez remélem hoznak egy korbácsos-dobos szakembert.

Advertisement

(via 444)

Share This Story

Get our newsletter