Török Gábor, a robotember megmutatta igazi politikai énjét

Illustration for article titled Török Gábor, a robotember megmutatta igazi politikai énjét

A kampány elemzésének megkezdése előtt elárulta, mit gondol. Nem hiszed el! Apokalipszist és Armageddont vár a lelke mélyén a blazírt politológus. Nem a politikusokkal van az igazi baj, a birka népen borult ki.

Advertisement

Török Gábort szokás azért csesztetni, hogy nem szenvedélyes értékelvűséggel elemzi a magyar politikát, hanem haszonelvűen, kizárólag praktikus szenmpontból méricskéli a dolgokat. Hát most kivételt tett. Irtó szenvedélyes megjegyzéseket tett egy posztjában, aminek a csúcsa ez:

Jéghegy, pofon, szakadék, Apokalipszis, Armageddon kell ide.

De már a poszt legelején leszögezi, hogy most, kivételképpen, el fogja árulni, mi a politikai véleménye, reménye és vágya. Aztán persze nem beszél kedvenc pártokról, szeretett vagy utált politikusokról, de még politikkai filozófiákról sem. Alapfelvetése, hogy a politikai közösség állapota minősíthetetlen, amiért tudod ki a hibás? Orbán? A kormány? Az ellenzék? Nem! A választók, akik birkák és nem kérdeznek vissza. És hagyják, hogy a politkát a politikusok csinálják, aminek vagy ellenállnak, vagy alávetik magukat, vagy letojják, de részt, azt nem akarnak venni benne.

Advertisement

Választópolgár vagy? Sajnálom, egyes, leülhetsz!

Share This Story

Get our newsletter