Erre varrjanak multfunkciós gombot: Török Gábor politológus-sztárblogger lett a magyar női futball egyik legfontosabb embere. Konkrétan ő az MLSZ női bizottságának új elnöke! Amikor megjelent a legendás fénykép, amin egy díszpáholyban szurkol Orbán Viktorral, érezni lehetett, hogy ebben a sztoriban lesznek még fordulatok. (És ez nem Török rejtett leorbánistázása, hiszen Bajnai Gordonnak is van híres Orbánnal drukkolós képe.) Hát lettek is. A hír hallatán ezer kérdés zuborgott fel bennem, ezek közül hetet villámgyorsan fel is tettem Töröknek, íme az exkluzív villáminterjú.

Miben vagy jobb, mint a magyar női foci eddigi irányítói?

Valószínűleg szakmailag semmiben, ugyanakkor régóta meggyőződésem, hogy a vezetői szinten gyakran nem a tudás, a szakismeret hiányzik, hanem az összegyűjtés, a rendszerezés és az információk eljuttatása a döntéshozó helyekre. Ezekben talán tudok segíteni.

Advertisement

Ha már női foci, miért lett férfi a bizottság elnöke?

Talán mert a foci ebből a szempontból uniszex: engem egyáltalán nem zavarna, ha a férfi focinak lenne női elnöke. Arra azonban érdemes felfigyelni, hogy a női bizottságban 4:2 az eredmény - oda.

Advertisement

Ki a kedvenc női focistád világszinten?

Szándékosan nem világsztárt említek: Tanaka Yoko. A legutóbbi U20-as világbajnokságon fedeztem fel magamnak. Nézd csak meg ezt!

Advertisement

Hány bajnokira mész ki egy átlagos fordulóban?

Most hétvégén indul csak a bajnokság, igyekszem majd élőben is követni. Legutóbb amúgy egy Hegyvidék-Goldball felkészülési meccsen voltam, 14 éves fiúk felnőtt lányok ellen, kifejezetten érdekes volt.

Advertisement

Ki a magyar Dzsudzsákinha?

Ha a Bentley nem kötelező tartozék ehhez a státuszhoz, akkor Jakabfi Zsanett, Vágó Fanny és Kaján Zsanett nevét említeném.

Advertisement

Mi a legjobb női lelátói dal?

Hoppá, egy kérdés, amire nem tudok válaszolni... Tapasztalataim szerint azonban időnként még a lelátó fogalma sem ismert a hazai női fociban.

Advertisement

A bizottságod tagjai közül Konta Barbarának mi a szakterülete?

Barbara focizott az Iris SC-ben, ráadásul sokan ismerik és szeretik, meggyőződésem, hogy rengeteget segíthet a női foci népszerűsítésében. Ahogy az MLSZ elnökségének összeállításában, úgy nálunk is fontos szempont volt, hogy ne csak a szűk szakma vegyen részt a munkában, a foci ugyanis sokkal fontosabb dolog annál, hogy kizárólag a focisták ügye legyen.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter