Illustration for article titled Top 5 szörnyű dolog, amit egy New Jersey-i házibulin ittam (+1 remek sör)

Mitől rúgnak be Amerika legkurvásabb csajai és legstricisebb csávói? A magyar Gawker David Attenborough-ja behatolt a részegek közé, és első kézból írt beszámolót a piafrontról.

Advertisement

A Google Street View korában az ember hajlamos azt képzelni, hogy ha van rá egy félórája, a világ bármelyik részét megismerheti. Ez, hála istennek, marhaság. Nekem például fogalmam sem volt, hogyan házibuliznak a legendás New Jerseyben, az amerikai proliság Mekkájában, főleg arról nem, hogy mitől rúgnak be úgy, mint a hobokeni szamár. A cinkeseket kivéve a magyar Gawker szinte összes alkalmazottja kint van épp New Yorkban, köztük Gazs, aki csodás, természettudományos pontosságú beszámolót írt a New Jersey piálásról. Íme:

A hétvégén a legendásan vadul partizó kollégánk hívott meg a házibulijára Hoboken, New Jerseybe. A nyáron egyszer már elhívott, de akkor gyávábbak voltunk, mint szafarizásra merészek, most viszont mindenképpen kíváncsi voltam, mennyi igaz a Jersey Shore bármelyik részét megszégyenítő sztorijaiból. Előre figyelmeztetett, hogy a csajok a partin kurvásabbak lesznek mint szépek, de arra azért, hogy mindenki mennyire úgy fog kinézni, mint abban az MTV-s realityben, minusz a vastagon felkent barnító (hiszen tél van!), nem lehet teljesen felkészülni.

1. Cider

Hatalmas kancsóban pancsolt valamivel indítottam, ami egészen biztosan nem cider volt, még ha felkockázott almadarabok is úszkáltak benne. Almalé valami töménnyel felhergelve, ismerkedéshez viszont jól működik. Nem csak én és másik bátor magyar kollégám vagyunk gyüttmentek ezen a környéken: egy kedves koreai-amerikai csajon kívül mindenki más a nyári Jersey partmenti bulik törzsvendége, így a rájukcsodálkozás közös bonding pont. Megtudom ezen kívül, hogy az aznap délelőtti brooklyni sétámon pont a lényegről maradtam le, de sebaj, mert majd egyszer végigvezet, illetve mert SHOTS!<

2. Fireball

De ez olyan gimis dolog, nem? - kérdezi a lány, mire a társaság többi tagja kicsit furcsán néz, hiszen ez remek. Ha nem is gallonos, de nem sokkal kisebb kannában jön (ahogy a vodka is mellette egy akkorában van), olyan whisky, amiben a kellemetlen alkoholízt mégkellemetlenebb fahéjízzel nyomják el. Négy kör biztosan elfogyott belőle, mire mindenki a barátommá vált.

3. Igazi new jersey-i vörös pezsgő

Nem elég, hogy édes, vörös és pezseg, de ízben is inkább innának húzóra sommelier-k Koccintóst, mintsem hogy akár bele is kelljen szagolniuk abba a borba, amit a házigazdának nyitás közben sikerül teljesen rám is spriccelni. A lány segítőkészen nyúl a törlőért és kezdi itatni a pezsgő-jellegű készítményt a vállamról, de legalábbis remek kifogása van, hogy végigfogdossa a felsőtestem.

+1 Heady Topper

A +1-et ide a közepébe szúrom be, mert kronologikusan így jött. Ez egy vermonti IPA különlegesség, amiből úgy töltenek feleseket, mintha aranyáron mérnék. “Hét dollár volt egy palack”, mondja aki hozta messzi földről, mi pedig kétszer is hetvenet értünk, mert különben mi lenne benne az akkora pláne. Viszont remek ízű.

5. Bud Light

Fél egy környékén lementünk a kolléga egyik törzshelyére, ahol a kelleténél többet győzködtem a beengedőembert, hogy elmúltam huszonegy,valószínűleg bippent volna bármit lóbálok az arca előtt, mint a BKV-ellenőrök a metrónál. Bent heringebbnél is heringebb szituációk, hangos zene és igazi húspiac; tulajdonképpen nem is emlékszem miket ittam, de nem lehetett fontos. Voltak pontok, amikor ha nem is velem, de rajtam/rámtáncoltak csajok, ha nem is twerking ahogy a mai fiatalok, de grinding mindenképpen, ami csak arra volt jó, hogy egyrészt összezavarjon a szándékaikkal kapcsolatban, másrészt hogy a tömegben elvesszen a lány, akivel eddig egyre közelebb jutottunk. Nehezen vigasztalt amerikai kollégám azzal, hogy bárkiről le tudnám beszélni a bugyit azzal, hogy magyar vagyok, mert ráadásul előjött belőlem a kelet-európai és magamat se akartam volna már felszedni. (Másnap mindenesetre megtalálom a zsebemben azt a ruhatári bilétát, amit a kabát kikérésekor sehol nem leltem). De sebaj, mert léptünk tovább, kollégánk egy haverjának a kecójába, aki mit ad isten, nem csak, hogy magyar, de még ugyanabban a városban is születtünk, ezért nyilván a legnagyobb pajtások kellett hogy legyünk. Iszunk is együtt szörnyű ízű Bud Lightokat, mert az van neki otthon, közben már dőlnek jobbra-balra a hajnal négyig kitartó emberek, amikor előjön a srác, a financebro szótári mintapéldája, két Székelyföld feliratú, de Erdély címerű porcelán pohárkával.

6. Unicum

Hánytam.

Fotó: Nelson Pavlosky. Képünk illusztráció.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter