Jól sejtettem, tényleg szinte minden Cink-olvasónak volt Nokiája, de azt a fene se gondolta volna, hogy ilyen remek sztorikat rittyentetek hozzá. Íme az 5 kedvencetek, pompás pikáns, bizarr és meghökkentő történetekkel fűszerezve.

Megrázott bennünket ugyanis a hír, hogy a Microsoft felvásárolja a Nokiát, hát megkérdeztünk benneteket, milyen élmények fűznek titeket a márkához. Ami először meglepett, hogy nem csak nosztalgiaparádé volt a kommentözön, többen a legkedvesebb telefonotokként emlegettétek a Lumia 920-at. Ám a legnépszerűbb az alábbi öt volt.

Advertisement

(Így sajnos kimaradt Fővárosi blog remek sztorija arról, hogyan játszotta végig a kígyós játékot 5110-en, amiről bizonyító erejű fotót is készített egy filmes géppel; miként sütötte meg MNE anyósa a jégesőben felejtett 1110-et, miként gyógyította meg Hammer 5110-esét két emelet zuhanással, és hogyan fabrikált BrooklynBounce használható készüléket egy működésképtelenre hugyozott és egy betört képernyőjű 3110-esből.)

Advertisement
Advertisement

Na és akkor a toplista:

5. Nokia 6230

Advertisement

"Egy régi barátnőmmel vibrátornak használtuk egyszer a nagyobb móka kedvéért. (Ő használta, nem én! a félreértések elkerülése végett - én csak segédkeztem :D )" (droid242, fotó: Wikipedia)

Advertisement

4. Nokia 3410

Advertisement

"Nem az első, de az első WAP-os. A Pannon GSM-nek volt akkor egy havi kb. 400 forintos általánydíjas wapos előfizetése. A googlenek meg már akkor is volt mobilizere. Szóval az egész hetediket végigneteztem a pad alatt miközben a többiek le voltak ragadva a gagyi sms-eznésnél. Ja és persze az idő nagy részében pornósztorikat olvasgattam: sokat pörgött pl a tagtag.com/szex (hihetetlen hogy megvan még ez az oldal) Az egyik haverommal versenyeztünk hogy egy hónap alatt kinek használ el több percet a telefonja az internetre (mert ugye ez még betárcsázós modemes volt…). A telefon azt hiszem egy perc után bontotta a kapcsolatot ha nem volt forgalom (tehát ha olvastad az adott oldalt), ezért egy-két óra wapozás alatt is csak pár perceket ment a modem, na így jöttek össze havi 28-30 órák. " (faszállítóautó - fotó: mobilmania.cz)

Advertisement

3. Nokia 2110/2110i

Advertisement

"Megvettem használtan, mikor meguntam kicsit felcsiszoltam a burkolatot meg az akksit, vettem normális (nem neolux) spray festéket és fasza metálszínre átfestettem. Bevittem a használt telefonoshoz, az majd' össze hugyozta magát gyönyörében, hogy milyen szép metálkék 2110-es. Meg is vette dupla áron. Akkoriban még nem volt színes előlap, csak a rózsafa utánzatú 2110." (wonderwolf - fotó)

Advertisement

2. Nokia 3310

Advertisement

"Azt lehetne hinni, hogy az állóképessége ill. szétrombolhatatlansága urban legend. Pedig nem. Például focizni is nagyon jól lehetett vele. Szerintem még azóta is megvan, és ha bekapcsolnám talán még mindig működne." (Marketa Lazarová)

Advertisement

"3310 volt a legelső telefonom, az ember még pénzt is költött az operátorlogókra amivel menőzni lehetett elképesztő :) Simán kibírta hogy gangos albérlet, 3 emeletre tökrészegen felvakarva magam addig küzdöttem a kulcsokkal amíg le nem ejtettem a kőpadlóra a 3310est, amin aztán megpattanva(!) a korláton át a mélybe zuhanjon. Lenéztem, 3 darabban alul Marika néni fikuszai mellett, vállat vonva mentem a lakásba, ennyi volt. Másnap a postaládámban találtam meg a telót összerakva, csak a kijelző volt a bal sarkon picit berepedve, bekapcsoltam és működött. Még 1 évig használtam :)" (csizsikpizsik - fotó: apród.hu)

Advertisement

1. Nokia 3210

Advertisement

Elsöprően a legnépszerűbb volt a kommentjeitek közt, és természetesen ehhez is voltak mindent túlélő történeteitek (még ha volt akinél folyadék áldozat lett).

Advertisement

"Néhány naposan az akkor alig egy éves unokahúgom beledobta 1 pohár Fantába! az ölemben ült és nem hittem el, mit csinál! csak néztem dermedten és végig úgy gondoltam, nem esik bele, de persze de... nagyon gyorsan kikaptam a pohárból, akksi ki, 1 nap szárítás és kutyabaja!" - írta roland-t-flakfizer, ám a legütősebb történetet Vincze Miklós kolléga kommentelte:

Advertisement

"Egyszer átmentünk rajta egy Lada Nivával. Ja, túlélte!"

(fotó: natemat.pl, nyitókép: mynokiablog)

Share This Story

Get our newsletter