J√≥l sejtettem, t√©nyleg szinte minden Cink-olvas√≥nak volt Noki√°ja, de azt a fene se gondolta volna, hogy ilyen remek sztorikat rittyentetek hozz√°. √ćme az 5 kedvencetek, pomp√°s pik√°ns, bizarr √©s megh√∂kkentŇĎ t√∂rt√©netekkel fŇĪszerezve.

Megr√°zott benn√ľnket ugyanis a h√≠r, hogy a Microsoft felv√°s√°rolja a Noki√°t, h√°t megk√©rdezt√ľnk benneteket, milyen √©lm√©nyek fŇĪznek titeket a m√°rk√°hoz. Ami elŇĎsz√∂r meglepett, hogy nem csak nosztalgiapar√°d√© volt a komment√∂z√∂n, t√∂bben a legkedvesebb telefonotokk√©nt emlegett√©tek a Lumia 920-at. √Ām a legn√©pszerŇĪbb az al√°bbi √∂t volt.

(√ćgy sajnos kimaradt FŇĎv√°rosi blog remek sztorija arr√≥l, hogyan j√°tszotta v√©gig a k√≠gy√≥s j√°t√©kot 5110-en, amirŇĎl bizony√≠t√≥ erejŇĪ fot√≥t is k√©sz√≠tett egy filmes g√©ppel; mik√©nt s√ľt√∂tte meg MNE any√≥sa a j√©gesŇĎben felejtett 1110-et, mik√©nt gy√≥gy√≠totta meg Hammer 5110-es√©t k√©t emelet zuhan√°ssal, √©s hogyan fabrik√°lt BrooklynBounce haszn√°lhat√≥ k√©sz√ľl√©ket egy mŇĪk√∂d√©sk√©ptelenre hugyozott √©s egy bet√∂rt k√©pernyŇĎjŇĪ 3110-esbŇĎl.)

Advertisement

Advertisement

Na és akkor a toplista:

5. Nokia 6230

Advertisement

"Egy r√©gi bar√°tnŇĎmmel vibr√°tornak haszn√°ltuk egyszer a nagyobb m√≥ka kedv√©√©rt. (Ňź haszn√°lta, nem √©n! a f√©lre√©rt√©sek elker√ľl√©se v√©gett - √©n csak seg√©dkeztem :D )" (droid242, fot√≥: Wikipedia)

4. Nokia 3410

Advertisement

"Nem az elsŇĎ, de az elsŇĎ WAP-os. A Pannon GSM-nek volt akkor egy havi kb. 400 forintos √°ltal√°nyd√≠jas wapos elŇĎfizet√©se. A googlenek meg m√°r akkor is volt mobilizere. Sz√≥val az eg√©sz hetediket v√©gigneteztem a pad alatt mik√∂zben a t√∂bbiek le voltak ragadva a gagyi sms-ezn√©sn√©l. Ja √©s persze az idŇĎ nagy r√©sz√©ben porn√≥sztorikat olvasgattam: sokat p√∂rg√∂tt pl a tagtag.com/szex (hihetetlen hogy megvan m√©g ez az oldal) Az egyik haverommal versenyezt√ľnk hogy egy h√≥nap alatt kinek haszn√°l el t√∂bb percet a telefonja az internetre (mert ugye ez m√©g bet√°rcs√°z√≥s modemes volt‚Ķ). A telefon azt hiszem egy perc ut√°n bontotta a kapcsolatot ha nem volt forgalom (teh√°t ha olvastad az adott oldalt), ez√©rt egy-k√©t √≥ra wapoz√°s alatt is csak p√°r perceket ment a modem, na √≠gy j√∂ttek √∂ssze havi 28-30 √≥r√°k. " (fasz√°ll√≠t√≥aut√≥ - fot√≥: mobilmania.cz)

3. Nokia 2110/2110i

Advertisement

"Megvettem haszn√°ltan, mikor meguntam kicsit felcsiszoltam a burkolatot meg az akksit, vettem norm√°lis (nem neolux) spray fest√©ket √©s fasza met√°lsz√≠nre √°tfestettem. Bevittem a haszn√°lt telefonoshoz, az majd' √∂ssze hugyozta mag√°t gy√∂ny√∂r√©ben, hogy milyen sz√©p met√°lk√©k 2110-es. Meg is vette dupla √°ron. Akkoriban m√©g nem volt sz√≠nes elŇĎlap, csak a r√≥zsafa ut√°nzat√ļ 2110." (wonderwolf - fot√≥)


2. Nokia 3310

Advertisement

"Azt lehetne hinni, hogy az √°ll√≥k√©pess√©ge ill. sz√©trombolhatatlans√°ga urban legend. Pedig nem. P√©ld√°ul focizni is nagyon j√≥l lehetett vele. Szerintem m√©g az√≥ta is megvan, √©s ha bekapcsoln√°m tal√°n m√©g mindig mŇĪk√∂dne." (Marketa Lazarov√°)

"3310 volt a legelsŇĎ telefonom, az ember m√©g p√©nzt is k√∂lt√∂tt az oper√°torlog√≥kra amivel menŇĎzni lehetett elk√©pesztŇĎ :) Sim√°n kib√≠rta hogy gangos alb√©rlet, 3 emeletre t√∂kr√©szegen felvakarva magam addig k√ľzd√∂ttem a kulcsokkal am√≠g le nem ejtettem a kŇĎpadl√≥ra a 3310est, amin azt√°n megpattanva(!) a korl√°ton √°t a m√©lybe zuhanjon. Len√©ztem, 3 darabban alul Marika n√©ni fikuszai mellett, v√°llat vonva mentem a lak√°sba, ennyi volt. M√°snap a postal√°d√°mban tal√°ltam meg a tel√≥t √∂sszerakva, csak a kijelzŇĎ volt a bal sarkon picit berepedve, bekapcsoltam √©s mŇĪk√∂d√∂tt. M√©g 1 √©vig haszn√°ltam :)" (csizsikpizsik - fot√≥: apr√≥d.hu)

Advertisement


1. Nokia 3210

Advertisement

Els√∂prŇĎen a legn√©pszerŇĪbb volt a kommentjeitek k√∂zt, √©s term√©szetesen ehhez is voltak mindent t√ļl√©lŇĎ t√∂rt√©neteitek (m√©g ha volt akin√©l folyad√©k √°ldozat lett).

"N√©h√°ny naposan az akkor alig egy √©ves unokah√ļgom beledobta 1 poh√°r Fant√°ba! az √∂lemben √ľlt √©s nem hittem el, mit csin√°l! csak n√©ztem dermedten √©s v√©gig √ļgy gondoltam, nem esik bele, de persze de... nagyon gyorsan kikaptam a poh√°rb√≥l, akksi ki, 1 nap sz√°r√≠t√°s √©s kutyabaja!" - √≠rta roland-t-flakfizer, √°m a leg√ľtŇĎsebb t√∂rt√©netet Vincze Mikl√≥s koll√©ga kommentelte:

Advertisement

"Egyszer √°tment√ľnk rajta egy Lada Niv√°val. Ja, t√ļl√©lte!"

(fotó: natemat.pl, nyitókép: mynokiablog)