Egymásnak rohant egy kamion, egy kisbusz és pár személyautó Ócsa és Gyál között. Hárman meghaltak, harminchárman, köztük négy gyerek pedig megsérültek.

MTI:

Nagy Zsófia a sérültekről elmondta, hogy 18-an súlyos, 15-en pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A tizenhét autóval és két helikopterrel helyszínre érkező mentők 29 embert vittek kórházba.

A katasztrófavédelem Pest megyei szóvivőjének tájékoztatása szerint egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott Spitz Alexandra elmondta, hogy a mikrobuszokban ülők közül hármat és a kamion sofőrjét a Dabasról és Budapestről kiérkező tűzoltóknak ki kellett vágniuk a járművekből.

A rendőrség még nem tudja pontosan, hogy mi okozta a balesetet:

Eddig ismeretlen okból 2013. augusztus 30-án 5 óra 15 perc körüli időben több jármű ütközött az M5 autópálya Budapest felé vezető pályatest 24.-25. km. szelvényében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a balesetben tehergépjármű és több személygépkocsi valamint kisbusz is érintett, a helyszínen három fő életét vesztette, több mint tíz személy – köztük gyermekek – megsérült.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán