A MŇĪszaki Egyetem egy aktu√°lis esem√©nyeket feldolgoz√≥ feladat√°ban az aktu√°lis esem√©nyeket feldolgoz√≥ feladatokat ellenŇĎrzŇĎ bizotts√°g is szerepel ‚Äď √©s olyan kifejez√©sek, mint a tolm√°cs √©s a fecni. Pir√©zi√°ban j√°runk, m√°r csak az a k√©rd√©s, hogy mit sz√≥l ehhez az √°llamtitk√°r?!

A k√©pet a BMEME oldal√°ra t√∂lt√∂tt√©k f√∂l december 5-√©n, de konkr√©t d√°tum nincs rajta. Az Indexnek di√°kok elmondt√°k, a feladat nem ZH-n szerepelt, hanem az Algoritmuselm√©let t√°rgy egyik gyakorlat√°n. Adott h√©ten minden gyakorlatvezetŇĎ a saj√°t kurzus√°nak k√©sz√≠tett feladatokat.

A p√©lda val√≥sz√≠nŇĪleg azut√°n sz√ľletett, hogy Palkovits L√°szl√≥ √°llamtitk√°r megkereste az egyetem rektor√°t √©pp az ilyen √ľgyek miatt, ugyanis ezen h√≠r kapcs√°n kaptunk helyreigaz√≠t√°si k√©relmet, amelyre szint√©n reag√°l a feladat sz√∂vege ("√ļgyis kiforgatj√°k").

Advertisement

Egy m√°sik k√©p is felker√ľlt az oldalra, ez az egyetem oktat√≥i szerint nem hivatalos BME-s feladatlapr√≥l sz√°rmazik. Ezen a magyarorsz√°gi korrupci√≥ √©s a demokr√°cia helyzete van, azt kell kisz√°molni az "EU vizsg√°l√≥bizotts√°g√°nak", hogy mekkora befoly√°sa van Viktornak mindenre, illetve a t√ľntetŇĎk egy csoportja hogyan tudn√° ezt a befoly√°st a legk√∂nyebben megsz√ľntetni.

via Index