A Műszaki Egyetem egy aktuális eseményeket feldolgozó feladatában az aktuális eseményeket feldolgozó feladatokat ellenőrző bizottság is szerepel – és olyan kifejezések, mint a tolmács és a fecni. Piréziában járunk, már csak az a kérdés, hogy mit szól ehhez az államtitkár?!

A képet a BMEME oldalára töltötték föl december 5-én, de konkrét dátum nincs rajta. Az Indexnek diákok elmondták, a feladat nem ZH-n szerepelt, hanem az Algoritmuselmélet tárgy egyik gyakorlatán. Adott héten minden gyakorlatvezető a saját kurzusának készített feladatokat.

A példa valószínűleg azután született, hogy Palkovits László államtitkár megkereste az egyetem rektorát épp az ilyen ügyek miatt, ugyanis ezen hír kapcsán kaptunk helyreigazítási kérelmet, amelyre szintén reagál a feladat szövege ("úgyis kiforgatják").

Advertisement

Advertisement

Egy másik kép is felkerült az oldalra, ez az egyetem oktatói szerint nem hivatalos BME-s feladatlapról származik. Ezen a magyarországi korrupció és a demokrácia helyzete van, azt kell kiszámolni az "EU vizsgálóbizottságának", hogy mekkora befolyása van Viktornak mindenre, illetve a tüntetők egy csoportja hogyan tudná ezt a befolyást a legkönyebben megszüntetni.

via Index