Csod√°s lev√©lben jelentkezett a Cinkn√©l Telepi J√°nos blogger, aki szerint Orb√°n Viktor √©s lapalap√≠t√≥ t√°rsai a Magyar Kr√≥nika √∂tlet√©t tŇĎle lopt√°k. Telepi elmes√©li a "keresd a j√≥t!" t√∂rt√©net√©t, √©s megfejti a Fidesz-fejesek lelk√©nek titk√°t.

M√©g nem nagy kock√°zat kimondani, hogy az √©v level√©t olvashatod mindj√°rt Telepi J√°nost√≥l, akinek a nev√©t olvasva l√°tva elvigyorodtam, hiszen a blogj√°t indexes blogminiszter koromban mi sz√ļrtuk ki √©s kezdt√ľk el futtatni az Index-c√≠mlap blogketrec√©ben. A level√©ben azt szeretem a legjobban, hogy nem t√°mad, nem vagdalkozik, sŇĎt eg√©szen meg√©rtŇĎ szeg√©ny lapalap√≠t√≥kkal, mindj√°rt megtudod, mi√©rt!

Telepi J√°nos vagyok, √©n √≠rtam a Szimpatikus blogot, aminek a koncepci√≥j√°t most leny√ļlta a Ker√©nyi.

Amikor 2008-ban elind√≠tottam a Szimpatikus magyarok blogj√°t, ezt az utas√≠t√°st adtam ki saj√°t magamnak: keresd a j√≥t! Akkor √ļgy √©reztem, sz√ľks√©gem van a j√≥ dolgok √ļjrafelfedez√©s√©re, mert √©ppen egy igen durva idŇĎszak volt m√∂g√∂ttem. A legjobban az tagl√≥zott le, amikor 2007-ben ap√°mat hal√°lra g√°zolta egy busz, de k√∂zvetlen√ľl ez elŇĎtt is sŇĪrŇĪ h√©tk√∂znapjaim voltak szak√≠t√°ssal, k√∂lt√∂z√©ssel, munkan√©lk√ľlis√©ggel, sikertelen v√°llalkoz√°ssal - sz√≥val minden √∂sszej√∂tt. Nem voltam az emberis√©g nagy bar√°tja akkoriban, √©s ettŇĎl egy idŇĎ ut√°n nagyon szenvedtem. Kellett valami √∂nter√°pia, tudatosan √©szre akartam venni a j√≥t; b√≠ztam benne, hogy a j√≥ ott van k√∂r√ľl√∂ttem, csak fel kell figyelnem r√°. A Szimpatikus blognak az volt a c√©lja, hogy ne menjek el a j√≥ mellett csak √ļgy, hanem legyen hozz√° k√∂z√∂m is azzal, hogy meg√≠rom.

Két utas segített egymásnak a Nyugati pályaudvaron, megírtam.

Találkoztam egy vicces tarhálóval a Szigeten, megírtam.

BKV-ellenŇĎr seg√≠tett a fiatal anyuk√°nak, meg√≠rtam.

A posztokb√≥l √°rad√≥ - ut√≥lag visszaolvasva sz√°momra is bugyut√°nak hat√≥ - naivit√°s vagy tal√°n a sok fikablog monot√≥ni√°j√°t√≥l el√ľtŇĎ tematika keltette fel a Blog.hu szerkesztŇĎinek figyelm√©t? Nem tudom, de az biztos, hogy a Szimpatikus t√∂rt√©neteket egyre t√∂bbsz√∂r pakolt√°k ki az Index.hu c√≠mlapj√°ra, ami miatt sz√©pen megugrott a l√°togatotts√°g. Ennek egy fontos k√∂vetkezm√©nye lett azon k√≠v√ľl, hogy a Magyar Narancs "Nyolc kis kritika" rovat√°ban is √≠rtak a blogr√≥l: elkezdtek j√∂nni az olvas√≥i levelek.

Biciklizés közben almát kaptak a balatoni kiskert tulajdonosától, megírták.

Elszámolta magát a pultos, visszakapta a pénzt, megírták.

T√ļls√°gosan kiny√≠lott a pitypang, nem adta oda a vir√°gboltos, m√©g azt is meg√≠rt√°k.

Ezek ut√°n elŇĎ√°llni a Szimpatikus blog koncepci√≥j√°nak t√∂k√©letes m√°solat√°val, h√°t finoman sz√≥lva sem egy nagy truv√°j a rendezŇĎ √ļr r√©sz√©rŇĎl.

A blog jelenleg nem friss√ľl, mert NEKEM m√°r nincs sz√ľks√©gem √∂nter√°pi√°ra. A dolgok j√≥ra fordultak, az √©letet sz√©pnek l√°tom, gyŇĪl√∂letet nem √©rzek, az √∂nbizalam is visszat√©rt. Ezek szerint a Magyar Kr√≥nik√°t l√©trehoz√≥ csapat tagjai m√©g nem tartanak itt. √Čn am√ļgy drukkolok nekik, hogy siker√ľlj√∂n megszabadulni a frusztr√°ci√≥ikt√≥l, de sz√≥lni kellene nekik, hogy egy ilyen j√≥ h√≠rekkel teli √ļjs√°g az√©rt nem csodaszer, nekem is egy csom√≥ minden m√°s seg√≠tett m√©g emelett a blog mellett.