This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​"Tőlem lopta a Magyar Krónika koncepcióját Kerényi"

Csodás levélben jelentkezett a Cinknél Telepi János blogger, aki szerint Orbán Viktor és lapalapító társai a Magyar Krónika ötletét tőle lopták. Telepi elmeséli a "keresd a jót!" történetét, és megfejti a Fidesz-fejesek lelkének titkát.

Advertisement

Még nem nagy kockázat kimondani, hogy az év levelét olvashatod mindjárt Telepi Jánostól, akinek a nevét olvasva látva elvigyorodtam, hiszen a blogját indexes blogminiszter koromban mi szúrtuk ki és kezdtük el futtatni az Index-címlap blogketrecében. A levelében azt szeretem a legjobban, hogy nem támad, nem vagdalkozik, sőt egészen megértő szegény lapalapítókkal, mindjárt megtudod, miért!

Telepi János vagyok, én írtam a Szimpatikus blogot, aminek a koncepcióját most lenyúlta a Kerényi.

Amikor 2008-ban elindítottam a Szimpatikus magyarok blogját, ezt az utasítást adtam ki saját magamnak: keresd a jót! Akkor úgy éreztem, szükségem van a jó dolgok újrafelfedezésére, mert éppen egy igen durva időszak volt mögöttem. A legjobban az taglózott le, amikor 2007-ben apámat halálra gázolta egy busz, de közvetlenül ez előtt is sűrű hétköznapjaim voltak szakítással, költözéssel, munkanélküliséggel, sikertelen vállalkozással - szóval minden összejött. Nem voltam az emberiség nagy barátja akkoriban, és ettől egy idő után nagyon szenvedtem. Kellett valami önterápia, tudatosan észre akartam venni a jót; bíztam benne, hogy a jó ott van körülöttem, csak fel kell figyelnem rá. A Szimpatikus blognak az volt a célja, hogy ne menjek el a jó mellett csak úgy, hanem legyen hozzá közöm is azzal, hogy megírom.

Két utas segített egymásnak a Nyugati pályaudvaron, megírtam.

Találkoztam egy vicces tarhálóval a Szigeten, megírtam.

BKV-ellenőr segített a fiatal anyukának, megírtam.

A posztokból áradó - utólag visszaolvasva számomra is bugyutának ható - naivitás vagy talán a sok fikablog monotóniájától elütő tematika keltette fel a Blog.hu szerkesztőinek figyelmét? Nem tudom, de az biztos, hogy a Szimpatikus történeteket egyre többször pakolták ki az Index.hu címlapjára, ami miatt szépen megugrott a látogatottság. Ennek egy fontos következménye lett azon kívül, hogy a Magyar Narancs "Nyolc kis kritika" rovatában is írtak a blogról: elkezdtek jönni az olvasói levelek.

Biciklizés közben almát kaptak a balatoni kiskert tulajdonosától, megírták.

Elszámolta magát a pultos, visszakapta a pénzt, megírták.

Túlságosan kinyílott a pitypang, nem adta oda a virágboltos, még azt is megírták.

Ezek után előállni a Szimpatikus blog koncepciójának tökéletes másolatával, hát finoman szólva sem egy nagy truváj a rendező úr részéről.

A blog jelenleg nem frissül, mert NEKEM már nincs szükségem önterápiára. A dolgok jóra fordultak, az életet szépnek látom, gyűlöletet nem érzek, az önbizalam is visszatért. Ezek szerint a Magyar Krónikát létrehozó csapat tagjai még nem tartanak itt. Én amúgy drukkolok nekik, hogy sikerüljön megszabadulni a frusztrációiktól, de szólni kellene nekik, hogy egy ilyen jó hírekkel teli újság azért nem csodaszer, nekem is egy csomó minden más segített még emelett a blog mellett.

Share This Story

Get our newsletter