Tölcsérből jobb a spagetti, mint tányérból?

Enni legalábbis tényleg könnyebb azok szerint, akik már kipróbálták a streetfood-forradalom legújabb vívmányát.

A tölcséres spagetti egyelőre csak Manhattanben hódít, méghozzá egy olyan étteremben, amelynek a neve egy Guns N’ Roses-lemezcímre rímel: Spaghetti Incident. Ennek a főszakácsa, Emmanuele Attala találta ki, hogy tölcsérben árusítja a spagettit, műanyag villával, 8 és 12 dollár közötti adagokban, különféle ízesítésekkel.

Advertisement

Az ötlet onnan jött, hogy régi fotókat nézett szülővárosáról, Riminiről, ahol a háború utáni szegénységben rögtönzött tengerparti fesztiválokkal próbálták fellendíteni a turizmust, és az ottani lacikonyhák árulták így az ételeket a sétálgató vendégeknek.

A Guardian újságíróját mindenesetre lenyűgözte a dolog, és már ott tart, hogy a tölcséres spagetti a fizika csodája, hiszen abból sokkal könnyebb spagettit enni, mint bármi másból. Attala kísérletezett pennével és gnocchival is, de azok nem váltak be, mert képtelenség volt kienni a kis tésztadarabokat a papírtölcsérből.

A tölcséres spagettit viszont lehet civilizáltan is enni, szemben girosszal, hot doggal, falafellel, burritóval és más utcai kajákkal, még akkor is, ha ez kétkezes meló.

Hogy nálunk mikor lesz ilyen, azt nem tudom, de miért pont ez ne gyűrűzne be? Pláne, hogy tölcséres pizza már volt, és azért az nagyobb hülyeségnek tűnt.

Advertisement

(via Guardian)

Fotó: Vegangoodeats

Share This Story