This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Tökingyen parkolhatsz bárhol, csak tartsd nyitva a csomagtartód!

Illustration for article titled Tökingyen parkolhatsz bárhol, csak tartsd nyitva a csomagtartód!

Egyre többen trükköznek így a belvárosban. Állítólag ezzel ki lehet játszani a jogszabályokat.

Advertisement

Legalábbis ezt állítja a Blikk. Én sosem merném megjátszani, pedig a lap megkérdezett egy első kerületi parkolóőrt is, aki a következőket mondta:

Egyre több autós alkalmazza a módszert. A csomagtartóból kiveszik az értékesebb holmikat, az utasteret lezárják, felnyitják a hátsó ajtót, és már mentesültek is a fizetés alól.

Advertisement

A Blikk újságírói viszont bevállalták a dolgot, és azt látták, hogy a parkolóőrök rövid molyolás után továbbmennek és nem büntetnek.

A jogszabály szerint a rakodás nem minősül várakozásnak, így parkolási díjat sem kell fizetni érte. A rakodás addig nem minősül várakozásnak, amíg az folyamatosan tart. A rakodás időtartamáról nem rendelkezik a fővárosi közgyűlés önkormányzati rendelete.

Advertisement

Ezt Murányi József, az Emberibb Parkolásért Egyesület főtitkára mondta a Blikknek. Azt mondjuk nem tudom, hogy miért számít rakodásnak az, ha fel van nyitva a csomagtartót és nincsen senki, de tényleg senki a közelben, a csomagtartód pedig üres, de kérem a mikrofonhoz a Cink jogi szakértőjét, Keserű Imrét a JogIQ-tól, halló Imre, hallasz?

Fotó: Flickr / whiterice

Share This Story

Get our newsletter