A magyar sportsajtó sosem a hatalomtól való kínos távolságtartásról volt híres, de ami a Nemzeti Sportban Szijjártó Péter körül folyik, az talán Kazahsztánban is mosolyt csalna a sporszerető közvélemény arcára.

Amióta kiderült, hogy a Dunakeszi teremfocicsapata a Miniszterelnökség fideszes driblikirályainak klubja lett, a sportlap fantasztikus sűrűségben és részletességgel számol be a csapat körüli történésekről. Azt még a sajtóval nem hivatásszerűen foglalkozók is egészen pontosan megtippelhetik, hogy Szijjártó színre, azaz pályára lépése előtt hány cikk születetett másodosztályú futsalcsapatokról. Igen, pontosan annyi!

Az még tökéletesen érthető, sőt dicséretes, hogy amikor a vezérfideszesek beszálltak a klubba, az újság írt róla. De azóta eltelt pár év, és a cikkek áradata nem enyhül.

Nézzük a mai Szijjártó-hírt! A elsőosztályú fordulókról hétfőnként hagyományosan meg szokott jelenni egy rövid összefoglaló cikk a lapban. A mai cikk illusztrációja maga a labdára koncentráló Sz.P., az íráson belül pedig külön bekezdés foglalkozik azzal a sportttörténeti jelentőségű eseménnyel, hogy bár ő maga az NB2-es keret tagja, sorozatos sérülések miatt Szijjártó Péter életében először pályára léphetett a futsal NB1-ben, ráadásul kezdőként. És sok tízezer olvasó tudhatta meg a HÍRT, hogy Péternek tökéletes péntek estéje volt. Na mondjuk kellett is az ilyen felhangolás a Főnök lányának lagzija előtt. A Nemzeti Sport-cikk egyetlen nyilatkozója Szijjártó volt.

Nem ezzel függ össze, mert a Dunakeszi újonc, ellenfele, a Berettyóújfalu pedig magyar szinten nagymenő, de a meccset 1-4-re vesztette el a Fidesz-csapat.