This image was lost some time after publication.

Vlagyimir Putyin kih√ļzta mag√°t √©s elmondta, hogy igen, a vil√°g legkeresettebb k√©mje nem v√°lt k√∂dd√©, hanem jelenleg is Moszkv√°ban van.

Venezuel√°ban dekkol egy csapat √ļjs√°g√≠r√≥, aki arra sz√°m√≠tott, hogy Edward Snowden ott lesz a Moszkv√°b√≥l Havann√°ba tart√≥ g√©pen √©s lesz legal√°bb valami es√©ly√ľk besz√©lni vele. Snowdennek persze esze √°g√°ban sem volt felsz√°llni a g√©pre √©s majdnem 24 √≥r√°ig nem is lehetett tudni, hogy merre van. Am√≠g Vlagyimir Putyin elŇĎ nem √°llt a farb√°val √©s kerek-perec kijelentette: a titkosszolg√°lat szennyes√©t kiteregetŇĎ k√©m m√©g a Seremetyevo rept√©ren tart√≥zkodik √©s szabadon j√°rhat-kelhet, b√°r az eln√∂k szeretn√©, ha min√©l hamarabb elt√°vozna az orsz√°gb√≥l.

Putyin szerint Snowden mag√°nemberk√©nt utazott, v√≠zumra pedig nem volt sz√ľks√©ge. A kiadat√°sr√≥l annyit mondott, hogy egyr√©szt nincsen meg√°llapod√°sok errŇĎl az Egyes√ľlt √Āllamokkal, m√°sr√©szt a k√©m nem k√∂vetett el bŇĪncselekm√©nyt. Putyin azt√°n mondott egy fantasztikus mondatot, amit rem√©lem nem a Google Ford√≠t√≥ tett ennyire menŇĎv√©, sz√≥val hogy Julian Assange √©s Edward Snowden √ľgye olyan "mint diszn√≥t borotv√°lni, sok a s√ľv√∂lt√©s, kev√©s a gyapj√ļ." (k√∂sz√∂n√∂m a kommentelŇĎnek a seg√≠ts√©get)

Itt a teljes videó, ahogy a gif is mutatja, a testbeszéd miatt érdemes megnézni:

Ha valaki nem értené, hogy miért kell megvárni a finn tolmácsolást a videóban, annak elmondom, hogy Putyin Finnországban jelentette be a hírt.

Advertisement

A 30 √©ves Edward Snowden azzal ker√ľlt a reflektorf√©nybe, hogy a Guardiannak kit√°lalt a Prism nevŇĪ, rengeteg kommunik√°ci√≥ fel√ľlelet figyelŇĎ √©s azokr√≥l adatokat gyŇĪjtŇĎ h√°l√≥zatr√≥l, amit az amerikai titkosszolg√°lat ir√°ny√≠t. Snowden akkor jutott ehhez az inform√°ci√≥hoz, amikor informatikusk√©nt dolgozott az NSA-n√°l.