This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Többet kapott a fideszes focicsapat, mint a fél magyar sportélet

Elképesztő adat: Tállai András fideszes államtitkár focicsapata, a Mezőkövesd annyi pénz kapott most közpénzből, mint a mint az összes magyar nem olimpiai sportág durván teljes elmúlt két és fél évi állami támogatása.

Már az elemi jó ízlés sem akadályozza a vezető fideszesek drága hobbijainak támogatását. A történetében először az első osztályba jutó Mezőkövesd-Zsóry 400 milliót kapott ajándékba a költségvetés vészhelyzetekre szánt tartalékából. Olvasónk, Transyvanianmixedgrill megnézte a számokat, picit kutatott és fantasztikus kommentben vezette le, mit is jelent ez a majdnem félmilliárd más sporttámogatásokkal összehasonlítva.

Advertisement
Advertisement

Olvassátok el a klassz választ, itt csak összefoglalom a sokkoló lényeget: a 2403 klubban és egyesületben 40243 embert megmozgató, és 2010-ben például 35 Eb és 32 Vb-aranyat nyerő nem olimpiai sportágak szövetségei több, mint 2 év alatt kapnak annyi pénzt összesen, mint az egyszem Mezőkövesd-Zsóry.

Share This Story

Get our newsletter